Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Facebook: Προς καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων



Σε συμφωνία για την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της κατέληξε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook μετά από διαπραγματεύσεις με τον αρμόδιο καναδικό φορέα. Οι αλλαγές, που θα ισχύσουν διεθνώς, θα προσφέρουν στους χρήστες περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο ως προς τις πληροφορίες που παρέχονται σε αυτούς που αναπτύσσουν εφαρμογές - όπως παιχνίδια - , σύμφωνα με ανακοίνωση του καναδικού Γραφείου της Επιτρόπου για την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής. Παράλληλα, το Facebook θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα στους χρήστες του ότι έχουν την επιλογή να απενεργοποιούν ή να σβήνουν τη σελίδα τους. Νωρίτερα, η επίτροπος είχε ανακοινώσει ότι η πολιτική του Facebook να κρατάει επ’ αόριστον τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών που έχουν σβήσει το λογαριασμό τους παραβίαζε την καναδική νομοθεσία.
Σήμερα, το γραφείο της επιτρόπου ανακοίνωσε ότι η απάντηση του Facebook ήταν «αποδεκτή επειδή θα επιτρέψει στους χρήστες να αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες». «Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η ιδιωτική ζωή των 200 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στον Καναδά και ολόκληρο τον κόσμο θα είναι πολύ καλύτερα προστατευμένη», όπως δήλωσε η επίτροπος Τζένιφερ Στόνταρτ.
Πηγή: Reuters

ΥΓ. Θυμίζουμε πως σελίδα στο Facebook διατηρεί και το Orchomenos Press, έχοντας σήμερα 283 μέλη και σας ευχαριστούμε γι` αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: