Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ


Που δεν πρόκειται να κάνουν πίσω
οι εν δυνάμει επενδυτές

Ένα ακόμη … κόκαλο από το λαιμό της θέλει να βγάλει άμεσα η κυβέρνηση – όπως ήταν επί σειρά ετών και η περίπτωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας- όμως – παρά το γεγονός πως έχουμε μπει πλέον στην αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ (πώληση ποσοστού 30% από το ελληνικό δημόσιο), οι εν δυνάμει επενδυτές θέτουν την σκόπελο δύο πολύ σημαντικών ζητημάτων, από την επίλυση των οποίων θα εξαρτηθούν και οι μελλοντικές τους κινήσεις!

Πάντως, η κατάθεση των εννέα μη δεσμευτικών προσφορών από τους εν δυνάμει επενδυτές, βρίσκονται στα χέρια του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου, της PriceWaterhouse-Coopers και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υποβάλει την εισήγησή της στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Σύμφωνα με όλα όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά με την πώληση της ΛΑΡΚΟ, αγκάθια για την κυβέρνηση εξακολουθούν να αποτελούν δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα που έχουν θέσει οι εν δυνάμει επενδυτές: Πρώτον το ζήτημα της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και δεύτερον το ζήτημα των αδειοδοτήσεων. Και για τα δύο μαζί, σημαίνει πως με το «καλημέρα σας», ο νέος επενδυτής της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να δαπανήσει αμεσότατα τουλάχιστον 350 ζεστά εκατομμύρια ευρώ, κι` αυτό δεν είναι και το πλέον εύκολο να συμβεί εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, καταλήγουν οι πληροφορίες μας.
Eπικρατέστερη όλων, πάντως, αναμένεται να είναι η προσφορά του Επιχειρηματικού Ομίλου Μυτιληναίος... Διαβάστε περισσότερα στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σημειώνεται πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, άλλος ένας εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ έχανε τη ζωή του, ύστερα από έκρηξη σε καμίνι του εργοστασίου Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο καμίνι αρ. 5, ενώ εκτός του νεκρού υπάρχουν ακόμα τέσσερις τραυματίες. Είναι, δυστυχώς, το δεύτερο δυστύχημα του φετινού καλοκαιριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: