Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Από Δευτέρα το Μετρό θα πηγαίνει και πάλι στο αεροδρόμιο


Το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου αναμένεται να επαναλειτουργήσει το τμήμα του Μετρό από την Εθνική Άμυνα έως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του σταθμού Νομισματοκοπείου, του πρώτου από τους τρεις νέους σταθμούς που πρόκειται να λειτουργήσουν στη εν λόγω γραμμή.

Ήδη, από τα μέσα Αυγούστου εκτελούνται δρομολόγια προκειμένου να δοκιμαστούν τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του νέου σταθμού, ώστε την Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσουν να πραγματοποιούνται τα κανονικά δρομολόγια του Μετρό προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ειδικότερα, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ολόκληρο το τμήμα της γραμμής του Μετρό Εθνική Άμυνα - Χαλάνδρι - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, το οποίο σταμάτησε από τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να κατασκευαστούν οι σταθμοί Νομισματοκοπείο, Χολαργός και Αγία Παρασκευή που βρίσκονται κατά μήκος της συγκεκριμένης διαδρομής. Ωστόσο, με την επανέναρξη της λειτουργίας του τμήματος της γραμμής 3 του Μετρό, μετά τον σταθμό Εθνική Άμυνα θα τεθεί σε λειτουργία μόνον ο σταθμός του Νομισματοκοπείου, ενώ οι άλλοι δύο νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν αργότερα. Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2009 αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός Χολαργός, μαζί με τον νέο χώρο στάθμευσης 630 θέσεων στο Νομισματοκοπείο. Όσον αφορά τον σταθμό της Αγίας Παρασκευής, αυτός υπολογίζεται ότι θα δοθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2010.
Εν τω μεταξύ, στα τέλη του 2009 αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο του Μετρό και οι δύο νέοι σταθμοί, Περιστέρι και Ανθούπολη, που βρίσκονται εντός του Δήμου Περιστερίου, καθώς και η επέκταση προς το Χαϊδάρι μαζί με τον νέο χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 385 θέσεων δίπλα στον σταθμό Χαϊδάρι.
Στις αρχές του 2010 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και η επέκταση από τον σταθμό Άγιος Δημήτριος προς το Ελληνικό, με τρεις ενδιάμεσους σταθμούς, στην Ηλιούπολη, τον Άλιμο και την Αργυρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: