Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Στο επίκεντρο της διαμάχης η κλεψύδρα των εκλογών


«Μετά τις πολύ λίγες ημέρες που έλειψε ο Πρωθυπουργός εκτός Αθηνών, κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, συναντάται με μέλη της κυβέρνησης, στην προσπάθεια την οποία κάνουμε να πάμε ακόμη πιο μπροστά το έργο μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών εκλογών, στην προσπάθειά του να αποσυνδέσει τις συνεργασίες του κ.Κώστα Καραμανλή με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Η επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί κομβικό σημείο της αντιπαράθεσης.
Σε ενίσχυση του τελευταίου, ο κ.Ε.Αντώναρος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τετραετία, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτό είναι σαφές. Το έργο το οποίο κάνουμε, είναι η βασική μας φροντίδα, η βασική μας μέριμνα, η βασική μας έγνοια.
Και μέσα σ` αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται όλες οι επαφές, που κάνει ο Πρωθυπουργός. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, δεν έχει καμία θέση».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Το Σύνταγμα είναι σαφές. Εάν το ΠΑΣΟΚ επιμένει να παίζει με τους θεσμούς και μάλιστα με τον κορυφαίο θεσμό στη χώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κρίνεται γι` αυτή του τη συμπεριφορά από τους Έλληνες πολίτες. Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε.
Το ΠΑΣΟΚ λέει το εξής πρωτοφανές: Δεν ψηφίζει τον σημερινό, καθ` όλα καταξιωμένο στο ρόλο του Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών και μόνο μετά θα τον ψηφίσει.
Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών και αυτό δεν δικαιούται να το κάνει κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα».

ΠΑΣΟΚ: Απέτυχαν...
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η κυβερνητική ηγεσία προετοιμάζει το κλίμα για εκλογές κι εξ΄αυτού του λόγου ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εδώ και καιρό εκλογές»τονίζουν στην Ιπποκράτους, ενώ ο γραμματέας του, Γ.Ραγκούσης, δήλωσε πως «ενας Πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών». Τόνισε δε, πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακολουθήσει «σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: