Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ενδιαφέρον από εννέα επενδυτές για ΛΑΡΚΟ


Συνολικά εννέα υποψήφιοι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της εταιρίας ΛΑΡΚΟ. Οι υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αξιολογούνται από τον χρηματοοικονομικό και τον νομικό σύμβουλο του Δημοσίου, οι οποίοι θα υποβάλλουν την εισήγησή τους προς τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με το www.naftemporiki.gr

«Ο αριθμός των εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, δείχνει ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρία. Αυτό δημιουργεί σαφώς μια θετική βάση για την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας, προς όφελος τόσο της ανάπτυξης της ίδιας της επιχείρησης, όσο και της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Το αυξημένο ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ αποτελεί όμως και ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού εκδηλώνεται στο μέσον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Ένα μήνυμα που ενισχύει τη βούληση της Κυβέρνησης να προωθήσει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα πολιτικές, οι οποίες ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και διασφαλίζουν την ταχύτερη επιστροφή της σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: