Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Η καταγγελία της Βάσως Τσόνογλου για τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βοιωτία


Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Βοιωτία και Αττική το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου Βυλλιώτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

<<Τα παθήματα γίνονται μαθήματα >> λέει ο σοφός μας λαός. Δυστυχώς όμως η λαϊκή ρήση είναι άγνωστη για την Κυβέρνηση της Ν.Δ η όποια παρά τις καταστροφές του 2007 από τις πυρκαγιές θέλησε να είναι ξανά πρωταγωνίστρια στο ίδιο καταστροφικό έργο.
Η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε από τα λάθη και τις καταστροφές του πρόσφατου παρελθόντος . Καθημερινά μας αποδεικνύει ότι δεν σέβεται και δεν προστατεύει τον πολίτη και τη χώρα .
Είναι τεράστιες οι πολιτικές της ευθύνες για την έλλειψη συντονισμού, την απουσία κεντρικού σχεδίου , την μη πρόληψη αλλά και για τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων πυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν αξιοποίησε την προσφορά των εθελοντικών δυνάμεων αλλά και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη.
Δυστυχώς οι πυρκαγιές της Πελοποννήσου , της Πάρνηθας, της Εύβοιας αλλά και όλων των άλλων που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργειών και περιουσίων σε όλη τη χώρα δεν αφύπνισαν τη Ν.Δ.
Σήμερα όλοι θλιβόμαστε για τις νέες καταστροφές στην Αττική, την Ριτσώνα, το Μοσχοπόδι, τον Δήμο Θίσβης και των Δήμο Πλαταιών όπου οι κάτοικοι, οι φορείς αλλά και οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής εκλιπαρούσαν για την συμμετοχή εναέριων μέσων στο έργο της κατάσβεσης . Αποτέλεσμα του δήθεν <<συντονισμού >> ήταν να καταστραφεί ένα πανέμορφο δάσος στον Κιθαιρώνα, στη Λειβαδόστρα, στον Αγ. Βασίλη, στο Καπαρέλι αφού το μέγεθος της φωτιάς υποτιμήθηκε.
Τα αποτελέσματα είναι τραγικά . Τόσο για την οικονομική κρίση, την ζωή των κατοίκων, όσο και για το περιβάλλον.
Η κυβέρνηση με την πολιτική της είναι πλέον φανερό ότι είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια του πολίτη. Ήρθε η ώρα να αφήσει την διακυβέρνηση της χώρας.
Δεν θα ανεχτούμε άλλη καταστροφή!


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ - ΒΥΛΛΙΩΤΗ

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: