Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Κατάθεση τροπολογίας για την απασχόληση 20.000 ανέργων στους ΟΤΑ


Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων σε ΟΤΑ και νομικά τους πρόσωπα ορίζει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι η δαπάνη για την εφαρμογή του μνημονίου «Ειδικού Συνδυασμένου Προγράμματος Απασχόλησης» που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης, του ΟΑΕΔ και της ΚΕΔΚΕ με σκοπό τη δυνατότητα τοποθέτησης έως 20.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας σε ΟΤΑ αʼ βαθμού και σε νομικά τους πρόσωπα, θα ανέλθει σε 315 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το 98% των εσόδων του φόρου ζύθου και μέρος των εσόδων των τελών διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) που κατατίθεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός θα επιχορηγεί τους ΟΤΑ αʼ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα με ποσό ίσου ύψους προς το επίδομα ανεργίας που λάμβανε ο τοποθετούμενος άνεργος πριν την πρόσληψή του ή του βασικού επιδόματος ανεργίας.
Με την ίδια τροπολογία επανέρχονται σε ισχύ ως τις 30/6/2010 ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες των ΟΤΑ, προκειμένου να εξοφλήσουν οφειλές, τέλη κοινοχρήστων χώρων και πρόστιμα (με εξαίρεση για αυθαίρετες κατασκευές) μειωμένα κατά 70% και χωρίς προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας που εξαιρούνται για τις προσλήψεις τους από το ΑΣΕΠ περιλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: