Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Την απαγόρευση του κυνηγιού εντός καμένων δασικών εκτάσεων αποφάσισε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Η απαγόρευση ισχύει για δυο έτη εντός των Νομών Βοιωτίας
& Εύβοιας για την προστασία και αποκατάσταση της άγριας πανίδας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά απαγορεύεται η άσκηση θήρας παντός θηρεύσιμου είδους για δυο έτη, από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 έως την 31η Αυγούστου του 2011 εντός των καμένων δασικών εκτάσεων του Νομού Βοιωτίας (αφορά τα Δασαρχεία Λιβαδειάς και Θήβας) και του Νομού Εύβοιας (αφορά τα δασαρχεία Χαλκίδας και Αλιβερίου) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός της απαγόρευσης είναι η προστασία και αποκατάσταση της άγριας πανίδας και του θηραματικού πλούτου.
Μετά την απόφαση αυτή, τα αρμόδια Δασαρχεία αναμένεται να εκδώσουν σχετικές Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις Θήρας για τις κατά τόπους καμένες δασικές εκτάσεις. Σε αυτές θα συμπεριληφθούν και νησίδες ή τμήματα άκαυτων δασικών ή αγροτικών περιοχών που απέμειναν εντός των καμένων εκτάσεων, ώστε να δοθεί στη ζώσα πανίδα η δυνατότητα επιβίωσης και διαβίωσης, ώστε να επανακτήσει τη βιολογική και οικολογική της σταθερότητα.
Ειδικότερα, τονίζεται ότι η εξεύρεση της περιμετρικής ακτίνας απαγόρευσης της θήρας θα προσδιοριστεί με ευδιάκριτα όρια και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους, προκειμένου η ζώνη απαγόρευσης του κυνηγιού να καταστεί τόπος επιβίωσης, διατήρησης, προστασίας και επαύξησης της άγριας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: