Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ήθλον, είδον και απήλθον…


Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τον Υπουργό υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης συνοδευόμενος και από τον κ. Σκλιά επισκέφθηκε την περιοχή Στίρφακα του Δήμου Λιανοκλαδίου προκειμένου να επιθεωρήσει τη "Σιδηροδρομική Γέφυρα 10", η οποία κατασκευάζεται από την ΕΡΓΟΣΕ.
Πρόκειται για την πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα που κατασκευάζεται στη χώρα μας με τη μέθοδο του "προωθούμενου φορέα". Η γέφυρα αυτή έχει μήκος 522,0 μέτρα, το πλάτος της φτάνει τα 13,0 μέτρα και το μέγιστο ύψος της τα 42,0 μέτρα.
Η νέα γραμμή - στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η "Γέφυρα 10" - αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της μονής γραμμής από το Σ.Σ.Λιανοκλαδίου μέχρι το Σ.Σ.Δομοκού μήκους 54,0 χιλιομέτρων με νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 52,0 χιλιομέτρων.


ΥΓ. κύριε Γενικέ, όλα καλα και συγχαρητήρια που δεν αφήνετε κανέναν κυβερνητικό παράγοντα να περάσει από τα "σύνορά" μας χωρίς κάτι να τον... κεράσουμε, όμως δεν θα ήταν φρόνιμο να ρωτήσετε τον κ. Υπουργό πότε θα μας φέρει και τον Προαστιακό μέχρι τη Λιβαδειά, μπας και δούμε καμιά ακτίνα φωτός στο τούνελ της Βοιωτίας; Ένα τσιγάρο δρόμο είμαστε από την πρωτεύουσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: