Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ανοικτή επιστολή - παρέμβαση του κ. Δημήτρη Αγγέλου προς το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ


Αθήνα, 28 Αυγούστου 2009
Προς:
Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ,
κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Δήμαρχο Αθηναίων

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Αναμφίβολα γνωρίζετε καλύτερα απ’ οποιονδήποτε την ευαισθησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα τοπικά προβλήματα. Αποτελεί τον μοναδικό φορέα με νομοθετικά εκχωρημένη εξουσία και αρμοδιότητες, που καθημερινά τα ζει και τα βιώνει.Αυτονόητη βέβαια είναι η όποια μεγαλύτερη ευαισθησία της σε περιόδους όπου οι τοπικές κοινωνίες πλήττονται από φυσικές καταστροφές, όπως οι τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.
Θα έπρεπε λοιπόν να σας συγχαρούμε για την αμεσότητα της αντίδρασής σας, να διαθέσατε συμβολικά 500.000 ευρώ από τ’αποθεματικά της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Δυστυχώς όμως αδυνατούμε να το πράξουμε , αφού η διαχείριση εκ μέρους σας του ζητήματος ταυτίσθηκε ακριβώς με την «IMPERIUM» αντίληψη, με την οποία η σημερινή κυβέρνηση και σ’αυτές τις πυρκαγιές αντιμετώπισε την περιφέρεια.
Σεβόμαστε τον πόνο και την αγωνία των κατοίκων της Αττικής. Η πράξη σας όμως έτσι και αλλιώς ήταν συμβολική, αφού στην ουσία το πιο πάνω ποσό αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα. Επειδή θεσμικά ως Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, εκπροσωπείτε την Ελλάδα και όχι την Αθήνα ή την Αττική, επεβάλλετο στην απόφασή σας να καλύψετε ολόκληρη την επικράτεια που έπληξαν οι τελευταίες πυρκαγιές. Όχι μόνο την Αττική!!!
Σας είναι θεωρώ αποδεκτό, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ή η Αττική, κάτι που περίτρανα με τις πράξεις επιχείρησε ν’ αποδείξει με την άκρως ανοργάνωτη παρέμβαση της η Κεντρική εξουσία – η νυν κυβέρνηση και στην προκειμένη περίπτωση, αφού τις τρεις (3) πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς, παρ΄ότι στη Βοιωτία ζητούσαν για δύο (2) μόνο ώρες ένα ελικόπτερο για να κατασβεστεί η εκεί αδύναμη τότε πυρκαγιά, η τελευταία ανώφελα όπως απεδείχθη, για λόγους μόνο προβολής, είχε διατάξει το σύνολο των εναέριων μέσων να
περιφέρονται ανώφελα στις εστίες της φωτιάς στην Αττική, αφήνοντας δυστυχώς ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά στις Πλαταιές να κάψει αδικαιολόγητα πάνω από πενήντα χιλιάδες (50.000) στρέμματα.
Θεωρούμε λοιπόν ότι ο οποιοσδήποτε Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ υπηρετώντας απολύτως τον θεσμό, αφού μ΄αυτήν την ιδιότητα πάρθηκε και η παραπάνω απόφαση, επεβάλλετο να περιλάβει στην οικονομική ενίσχυση και τη Βοιωτία και την Εύβοια, αλλά και τους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας, που επλήγησαν από την εν λόγω πυρκαγιά. Διαφορετικά τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν τους εκφυλίζουν με λόγους και έργα όσοι κεντρικά τους βλέπουν ανταγωνιστικά, γιατί θέλουν ν’ ασκούν την εξουσία τους πελατειακά. Αντίθετα αρκούν παρόμοιες ενέργειες «συμβολικού χαρακτήρα» εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να τους απαξιώσουν πλήρως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
τ. Πρόεδρος της ΤΕΔΚ
& μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: