Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Καταπέλτης ο Βασίλης Τόγιας για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ


Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά εργατικό δυστύχημα που συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ μέσα σε ένα μήνα και ενώ οι αριθμοί είναι άψυχοι όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει να μας θορυβήσει και να μας επαγρυπνήσει η δυσοίωνη στατιστική των περιστατικών.
Δυστυχήματα με τέτοια συχνότητα δεν είναι τυχαία. Θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες και οι αιτίες που προκάλεσαν τα ατυχήματα αλλά και να ληφθούν αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.
Είχαμε επισημάνει ήδη από το προηγούμενο ατύχημα ότι υπήρξαν συνθήκες εγκατάλειψης στις εγκαταστάσεις και πλημμελής λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων. Προφανώς υπήρξε αδιαφορία, κανένα μέτρο προληπτικό δεν ελήφθη με αποτέλεσμα τη θλιβερή επανάληψη εργατικού δυστυχήματος.
Έμπρακτη ανάληψη ευθύνης σημαίνει άμεση παραίτηση της διοίκησης της εταιρείας και σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να το πράξει η κυβέρνηση που την διόρισε, η οποία έχει και την τελική πολιτική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία.


Βασίλης Τόγιας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: