Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Οργή από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για τα τραγικά Εργατικά δυστυχήματα σε ΔΕΗ και στη ΛΑΡΚΟ – Λάρυμνας


Tο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για τα Νέα τραγικά – θανατηφόρα- εργατικά δυστυχήματα. Προχτές έχασε τη ζωή του ένας νέος εργαζόμενος της ΔΕΗ (ανεκπαίδευτος και με 8μηνη σύμβαση) στο Λαγκαδά Θεσ/νίκης, χτες ένας άλλος Νέος στη ΛΑΡΚΟ Φθιώτιδας.
Ειδικότερα στο τραγικό δυστύχημα που έγινε την Τετάρτη 26/8 στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας από έκρηξη καμινίου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Νέου εργαζόμενου 24 ετών και τον τραυματισμό άλλων τριών εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η έλλειψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων επιθεώρησης και ασφάλειας των μεταλλείων, η εγκατάλειψη του ελέγχου και της συντήρησης (η συγκεκριμένη μονάδα καμινίου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα τις τελευταίες μέρες) έχουν ως αποτέλεσμα το νέο τραγικό περιστατικό μέσα σε ένα μήνα στην ίδια εταιρεία (το προηγούμενο ήταν στις 2/8/09).
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Οικονομίας που εποπτεύουν και ελέγχουν την εταιρεία. Το πριν 25 μέρες θανατηφόρο δυστύχημα δεν τους ευαισθητοποίησε καθόλου. Η ζωή των εργαζομένων με την ανοχή και την ευθύνη της Κυβέρνησης έχει οδηγηθεί στη λογική της “ρώσικης ρουλέτας” των καθημερινών τραγικών περιστατικών. Έλεος πια!
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο τις συμπεριφορές άγνοιας κινδύνου, την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: