Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Τι λέει για το θέμα των ανεμογεννητριών στο Δ.Δ. Παύλου ο Κώστας Ξηρογιάννης


Επειδή δύο περίπου χρόνια, μας έχει απασχολήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το θέμα των ανεμογεννητριών, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω υπεύθυνα, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, όπως άλλωστε πάντοτε πράττω, για την μέχρι τώρα πορεία του θέματος. Στο τέλος Αυγούστου 2007, δέχτηκα δύο τηλεφωνήματα από τον πρόεδρο του Δ.Δ Παύλου και μου ζήτησε βοήθεια, ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες οι οποίοι είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τυχόν προβλήματα στην υγεία τους, που θα μπορούσε να προξενήσει η εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Προσφέρθηκα να συμπαρασταθώ και συμφωνήσαμε με τον κ Πρόεδρο να πραγματοποιηθεί Λαϊκή συνέλευση για να ενημερωθούν οι πολίτες, αφού κληθούν να παραβρεθούν και να μας ενημερώσουν, ο κ. Δήμαρχος, εκπρόσωπος της εταιρείας και εκπρόσωπος (ανεξάρτητος) από μία μη κυβερνητική οργάνωση, προφανώς για να έχουμε μία πληρέστερη και αντικειμενικότερη πληροφόρηση.
Ξαφνικά έμαθα ότι ο κ Πρόεδρος πραγματοποιεί τη συνέλευση χωρίς να παραβρεθούν οι προαναφερόμενοι και χωρίς ούτε εμένα να ενημερώσει όπως όφειλε.
Σας θυμίζω ότι έγινε μία παρωδία ενημέρωσης από τον ίδιο τον Πρόεδρο η οποία περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε παρά έλυσε.
Στη συνέχεια και αφού το έργο προχώρησε, προέκυψε το πρόβλημα με τις γραμμές μεταφοράς του ρεύματος .
Στην κυριολεξία ένα δάσος από κολόνες, να <<ξεφυτρώνει>> από τη μία ημέρα στην άλλη, χωρίς ο κ Πρόεδρος να ενημερώνει κανένα (πιθανόν μόνο το Δήμαρχο).
Οι διαμαρτυρίες όμως των πολιτών κάποια στιγμή έφτασαν και σε μένα, παρόλη την προσπάθεια του κ. Προέδρου να κρύψει το πρόβλημα. (ήταν και είναι το μεγάλο του πρόβλημα να μη μάθω τίποτα και αρχίσω τις <<φωνές>>.
Έφερα τουλάχιστον δύο φορές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαμαρτυρήθηκα έντονα, φώναξα είπα ότι αυτό που γίνεται στο Παύλο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε χώρες της Αφρικής. Όμως τα αυτιά του Δημάρχου και του Προέδρου δεν ίδρωσαν. Οι γιρλάντες και τα όργανα για την κάλυψη της μισής παιδικής χαράς που πήραν από την εταιρεία ήταν αρκετά ώστε να μην αντιδράσουν, τόσο ο κ. Πρόεδρος όσο και ο κ. Δήμαρχος.
Προφανώς γιατί δεν άντεξε την κοροϊδία αυτή ο εκπρόσωπός σας στο Δ.Σ κ. Μπαμπαλούκας προς τιμήν του, έφερε το θέμα και πάλι στο Δ.Σ στις 20 Ιουλίου 2009, με την πρόταση να γίνει υπόγεια η γραμμή μεταφοράς τουλάχιστον από την Παναγίτσα μέχρι το Ράδι, αλλά ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος επέμειναν ότι αφού έκαναν ότι μπορούσαν τώρα δεν γίνεται τίποτα περισσότερο, δίνοντας συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για τον <<αγώνα>> που έκαναν......
Ο κ. Τριανταφύλλου λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση υιοθέτησε την πρόταση Μπαμπαλούκα προτείνοντας μάλιστα και δυναμική αντιμετώπιση (προφανώς εννοούσε κινητοποίηση πολιτών).
Ο συνδυασμός μας εννοείται ότι στήριξε την συγκεκριμένη πρόταση και επιχειρηματολόγησε περαιτέρω, για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφέρω.
Μπροστά σε αυτή τη διάσταση των απόψεων αναγκάστηκε ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ να αναβάλλει το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση.
Κατήγγειλα στο Δ.Σ και καταγγέλλω ενώπιον σας την απαράδεκτη και <<δουλική>> συμπεριφορά προς την εταιρεία του Δημάρχου και του Προέδρου χωρίς πραγματικά να μπορώ να την ερμηνεύσω. Σε μια τέτοια επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνει υπόγεια η γραμμή μεταφοράς, μερικές χιλιάδες ακόμη ευρώ θεωρούμε ότι είναι ποσό αμελητέο.
<<Τα συμπεράσματα δικά σας>>.


Υ.Γ Γράφοντας το δελτίο τύπου πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μπαμπαλούκας σε μία ύστατη προσπάθεια να αναλογιστούν τις ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουν με τη στάση τους αυτή και αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και από το νομικό πρόσωπο <<της βιβλιοθήκης >> από το οποίο ήταν Πρόεδρος

Κ. Ξηρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: