Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ο Λουκάς Αθανασέκος ένας από τους βασικούς συντελεστές του Συνεδρίου Φωτονικής Τεχνολογίας στους Δελφούς


Καινοτόμες δράσεις Φωτονικής Τεχνολογίας υλοποιούνται με την συνέργια του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα Εργαστηρίου Φωτονικής Στείρου Χώρου (Class 1000) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών/ΙΘΦΧ και του Εργαστηρίου Φωτονικών Υλικών, Δομών και Εφαρμογών του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι διεπιστημονικές δραστηριότητες εστιάζουν στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών, λειτουργικών διατάξεων και ολοκληρωμένων Φωτονικών Συστημάτων για εφαρμογές τεχνολογιών πληροφορικής, περιβάλλοντος, βιομηχανίας και βιοιατρικής. Μερικές από τις δράσεις αυτές θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο Φωτονικής Τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2009.
Το «Orchomenos Press» κάνει αναφορά στο εξειδικευμένο αυτό Συνέδριο εξ` αιτίας της ενεργούς συμμετοχής σε αυτό του Ορχομένιου Καθηγητή Φυσικής κ. Λουκά Αθανασέκου (γιός του Κώστα Αθανασέκου και της Ευσταθίας Βλάχου) ο οποίος εργάζεται ως Διδακτορικός Φοιτητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Η ανάπτυξη των υποδομών και η ερευνητικές δράσεις υλοποιούνται με την χρηματοδότηση ανταγωνιστικών έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, των ΓΓΕΤ/ΥπΑν και ΥπΕΠΘ και άλλων διεθνών και εθνικών οργανισμών και την παροχή υπηρεσιών προς ιδιωτικούς φορείς. (Επικοινωνία: Καθ. Νίκος A. Βάϊνος, vainos@upatras.gr, photon@eie.gr).
ΥΓ. Αξίζει να σημειώσουμε πως για εμάς αποτελεί πάντοτε ξεχωριστή «είδηση» η πρόοδος νέων επιστημόνων του τόπου μας, όπως συμβαίνει στην παρούσα χρονική στιγμή με τον κ. Λουκά Αθανασέκο και του ευχόμαστε ολόψυχα «καλή πρόοδο» στο ερευνητικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: