Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Εκτάκτως - Πανσέληνος 2009 ... με φόντο το λέοντα της Χαιρώνειας


Ποιό μύνημα έστειλε και πάλι

ο Δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής


Οικοδεσπότης μιας ακόμη βραδιάς που μετουσιώνει το όραμα του για ανάπτυξη που θα περνά μέσα από τον αρχαίο πολιτισμού τους και τις φυσικές τους ομορφιές, ο Δήμαρχος Χαιρώνειας κ. Νίκος Παπαγγελής μαζί με τον Έφορο της Θ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Βασίλειο Αραβαντινό υποδέχθηκαν το βράδυ της Πανεσλήνου του Αυγούστου (Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009), δεκάδες Βοιωτούς και ξένους επισκέπτες της ιστορικής κωμόπολης. που αποτέλεσε για φέτος τον ομφαλό των εκδηλώσεων του ΥΠΠΟ για το Νομό μας.


Από τις 7.30 το απόγευμα έως και τη 1.30 τα ξημερώματα διαδοχικά η Χαιρώνεια ειχε ανοίξει τις πύλες της σε όλους όσους ήθελαν να δούν τόσο το Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας με την αναπαράσταση της μάχης της Χαιρώνειας όσο και τους αρχαιολογικούς της χώρους και την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στη Χαιρώνεια κορυφώθηκαν με την συναυλία που έδωσαν μπροστά από το αρχαιολογικό πάρκο ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα και φόντο τον Λέοντα...

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΔΣ ενώ χαιρετισμούς απειύθυναν οι διοργανωτές, με τον κ. Αραβαντινό να στέκεται "στην υπεραξία που απέκτησε η περιοχή με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων από την τοπική εφορία" και τον Δήμαρχο της πόλης να στέλνει και πάλι το μύνημα προς τους εν δυνάμει επενδυτές της περιοχής πως η Χαιρώνεια επιθυμεί να παραμείνει "ένας τόπος πολιτισμού και όχι ένας τόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας", αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η παρουσία μας στη όμορφη Χαιρώνεια μας έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και το Δημοτικό Αναψυκτήριο που ήδη λειτουργεί εντός του αρχαιολογικού πάρκου, όπου σε συνδιασμό με την παιδική χαρά και το γειτονικό γήπεδο 5Χ5 αποτελεί ανάσα αναψυχής και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες!

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο www.neatisviotias.gr.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο blog που αναφέρεται σε ο,τι συμβαίνει την γειτονική μας κομώπολη στο www.haironia.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: