Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στον Συνοικισμό των Αγ. Θεοδώρων γιορτάστηκε ο Άγιος Φανούριος


Στη διπλή εκκλησία (Αγ. Μαρίνας και Αγ. Φανουρίου), βρεθήκαμε στην γιορτή του Αγ. Φανουρίου που με λαμπρότητα αλλά και με σεμνότητα τιμήθηκε η μνήμη του μεγάλου αγίου της χριστιανοσύνης.
Για μια ακόμα φορά ο ακούραστος πατέρας Φιλάρετος με τους επιτρόπους του Ιερού Ναού, έδειξαν ότι ξέρουν να τιμούν τους αγίους μας αλλά και να σέβονται όλους εμάς τους απλούς προσκυνητές που ήρθαμε να ανάψουμε ένα κερί και να παρακαλέσουμε τον άγιο να ‘ναι πάντα κοντά μας και να μας προστατεύει.
Πεντακάθαρη η εκκλησία και ο προαύλιος χώρος με τους επιτρόπους κ. Κων. Παρασκευά και κ. Χαρ. Παπαευθυμίου να υποδέχονται και να ευχαριστούν τον κόσμο για την παρουσία του. Οι κυρίες του συνοικισμού όπως κάθε χρόνο έφεραν τις φανουρόπιτες για να τις ευλογήσει ο ιερέας.
Εντυπωσιακή ήταν η αθρόα προσέλευση μικρών παιδιών, κάτι που δυστυχώς δεν συναντάμε εύκολα στις εκκλησίες μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους εκείνους που έφεραν τα παιδιά κοντά στο Χριστό μας, κοντά στις αναλλοίωτες και άφθαρτες αξίες τις χριστιανοσύνης. Αυτό που ζήτησε ο κύριός μας γίνεται πραγματικότητα σ’ αυτό τον ιερό χώρο του συνοικισμού. Στη λιτάνευση της εικόνας εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Μέττας.
Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: