Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

«Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλούτο της Βοιωτίας» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκης

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή συνεπής στις δεσμεύσεις της αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλούτο της Βοιωτίας. Με την κατασκευή και επαναλειτουργία των Μουσείων της Θήβας, της Χαιρώνειας, του Σχηματαρίου της Ι.Μ. Παναγίας Σκριπούς, του Οσίου Λουκά η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας βρίσκει στέγη. Το Μουσείο της Θήβας μετατρέπεται από όνειρο σε απτή πραγματικότητα. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Μουσείου της Θήβας (από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα) είναι πλέον έτοιμες. Πολύ σύντομα οι διαδικασίες επανέκθεσης ολοκληρώνονται ώστε η Θήβα και η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσουν ένα μουσειακό χώρο αντάξιο της ιστορίας μας.
Δυστυχώς, οι τοπικοί εκπρόσωποι και η ανεύθυνη Υπεύθυνη Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, έχουν αναλάβει εργολαβικά να αμαυρώσουν τις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης. Και η υποκρισία έχει τα όρια της. Οι σημερινοί «τιμητές» του πολιτισμού δεν είναι άλλοι από αυτούς που μέχρι χθες σφύριζαν αδιάφορα στα αιτήματα για δημιουργία Μουσείων στην Βοιωτία. Στα είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε καμία πρόοδος, καμία πρωτοβουλία, καμία προσπάθεια.

Τρεις Βοιωτοί Υπουργοί των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ άφησαν το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του Μουσείου της Θήβας να βαλτώνει. Σήμερα φορούν το προσωπείο της ευαισθησίας και εγκαλούν την Κυβέρνηση Καραμανλή για αδιαφορία. Εγκαλούν την Κυβέρνηση που πέτυχε σε 5 χρόνια όσα εκείνοι εγκατέλειψαν για μια εικοσαετία.
Είναι προφανές ότι εκτός από την αντικειμενική αλήθεια, υπάρχει και μια άλλη αλήθεια.

Η «αλήθεια ΠΑΣΟΚ». Μια «αλήθεια» που δεν πείθει πλέον κανέναν και επιβεβαιώνει το θλιβερό τους παρελθόν. Προοιωνίζει δε, το ακόμα πιο θλιβερό τους μέλλον.

Μιχάλης Γιαννάκης, Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: