Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Απάντηση του Κώστα Ξηρογιάννη στις … «αλήθειες» του Μιχάλη Γιαννάκη για την Σκριπού


Αγαπητέ κύριε Γιαννάκη,
Με αφορμή την επιστολή την οποία στείλατε στον τύπο (δείτε στην ανάρτηση «Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλούτο της Βοιωτίας» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκης) με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, επιτρέψτε μου μία μικρή αναφορά.
Για το τι έχει γίνει για τον πολιτισμό από την κυβέρνηση Καραμανλή και τι δεν έχει γίνει από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, είναι άλλοι αρμοδιότεροι από εμένα να απαντήσουν.
Εκείνο που ενδιαφέρει εμάς ως πολίτες του Ορχομενού είναι η συγκεκριμένη αναφορά που κάνετε για την Ι.Μ. Παναγίας της Σκριπούς, γιατί το έργο αναστήλωση του Ναού πράγματι έχει τελειώσει περίπου δύο χρόνια τώρα, (είχε αρχίσει πρίν τη δική σας πενταετία), παραμένει όμως ακόμη υπόσχεση η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.
Έχει παρέλθει τουλάχιστον 2ετία από την έγκριση ποσού 2.000.000 ευρώ, από περιφερειακό πρόγραμμα έχοντας πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες (από μελέτη μέχρι ένταξη) και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε και καμία υπεύθυνη απάντηση για το σημείο το οποίο βρίσκεται το θέμα.
Σας θυμίζω την δήλωσή σας, κατά την επίσκεψη της επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κας Hubner, όταν στα πλαίσια ενημέρωσής της για την πορεία των υποδομών και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, (βέβαια εμείς απουσιάζαμε δεν ενημερωθήκαμε καν, προφανώς ο Δήμαρχός μας ήθελε ακέραια την προβολή του από τη συγκεκριμένη κομματική φιέστα), επισκέφτηκε την Πόλη μας, Μεταξύ άλλων είχατε πει, «είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Βοιωτία την αρμόδια επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε και να της δείξουμε την πρόοδο των έργων σε επίπεδο περιβάλλοντος, αλλά και σε έργα πολιτισμού, όπως είναι η αποκατάσταση του μνημείου της Παναγίας της Σκριπούς».
Κύριε Γιαννάκη εμείς οι Ορχομένιοι δεν θα αρκεστούμε άλλο σε μισοτελειωμένα έργα και δεν θα δεχτούμε να κόψουμε καμιά κορδέλα, εάν το μνημείο της Σκριπούς δεν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο σύνολό του.
Πιστέψτε με δεν αποστέλλω την επιστολή αυτή για να αντιπαρατεθώ μαζί σας, πρόθεσή μου είναι να σας ενημερώσω πληρέστερα και με την παράκληση από την ταπεινότητά μου, να βοηθήσετε με τη θέση και το κύρος σας στην ταχεία εκπλήρωση των υπεσχημένων.

Με εκτίμηση
Κ. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: