Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Τους Πλούτάρχο και Τσαμαδιά ετοιμάζεται να βραβεύσει ο Δήμος Ορχομενού



Tην λήψη απόφασης για δύο τιμητικές διακρίσεις θα εισηγηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο (Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009) ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, όσον αφορά δύο πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου του Νομού μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Η πρώτη απονομή τιμητικής διάκρισης θα γίνει στον τέως Γενικό Γραμματέα Δία Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνο Τσαμαδιά,
ο οποίος ήταν ο «ηθικός αυτουργός» της απόφασης με την οποία η πόλη μας απέκτησε την έδρα του «Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νομού Βοιωτίας» και όλων των Δομών της Δια Βίου Μάθησης, και η οποία συνδυάστηκε με την αξιοποίηση κατά τον καλύτερο τρόπο της περιουσίας που παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Κωπαϊδας για την δημιουργία αυτού του μοναδικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού πάρκου στην είσοδο του Ορχομενού.
Το έργο αυτό αλλά και η εν γένει επιτυχημένη λειτουργία του σχολείου από τους συνεργάτες του κ. Τσαμαδιά χάρισε τους περισσότερους πολιτικούς πόντους που πήρε ποτέ Δήμαρχος στην περιοχή μας ενώ αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να επισκεφθεί τον Ορχομενό ακόμη και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, την ημέρα των εγκαινίων του (9 Ιουνίου 2007).
Εύλογα, λοιπόν, ο Δήμος Ορχομενού έλαβε την πρωτοβουλία να βραβεύσει τον κ. Τσαμαδιά, ιδίως τώρα που δεν κατέχει πλέον τη θέση του Γεν. Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Η δεύτερη απονομή τιμητικής διάκρισης αφορά τον συμπολίτη μας καλλιτέχνη κ. Γιαννη Κακοσαίο του Παναγιώτη, γνωστό στο πανελλήνιο ως «Πλούταρχο», ο οποίος εδώ και δύο χρόνια αξιοποιεί με προσωπικά του χρήματα το δημοτικό κτήμα στο Δ.Δ. Μαυρόγειας – στο οποίο μεγάλωσε και ποτέ δεν έπαψε να επισκέπτεται – και το οποίο του παραχωρήθηκε με σκοπό την σύσταση ενός πολυχώρου άθλησης και αναψυχής στην μνήμη του πρόωρα χαμένου πατέρα του.
Επίσης, συχνά πυκνά – με αποκορύφωμα την διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας του στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού – φανερώνει την σταθερή του αγάπη και αγωνία για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Για την συγκεκριμένη συναυλία ο κ. Γιάννης Κακοσαίος δεν θα αμειφτεί και τα χρήματα που θα του αναλογούσαν τα προσφέρει για την χρηματοδότηση των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού «ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009».
Δικαιωματικά, λοιπόν, και στην περίπτωση «του καλύτερου παιδιού» του ελληνικού πενταγράμμου, η Δημοτική Αρχή παίρνει την πρωτοβουλία να του χαρίσει μια αναμνηστική διάκριση.
Τέτοια να γίνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: