Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

«Ακονίζουν» και τα μαχαίρια μετά το άνοιγμα της «ψαλίδας»


Σε ετοιμότητα βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς εντός της εβδομάδας και, κατά πάσα πιθανότητα, πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναμένονται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, γράφει σήμερα το www.naftemporiki.gr

Μετά από τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοσκοπήσεων που δείχνουν άνοιγμα της «ψαλίδας», με τo ΠΑΣΟΚ α προηγείται με περισσότερες από 6 μονάδες, η κυβερνητική παράταξη εμφανίζεται ακόμη πιο διχασμένη: ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη της δεν θεωρούν, υπό αυτό το πολιτικό κλίμα, σκόπιμη την προσφυγή στις κάλπες, ενώ άλλα υποστηρίζουν ότι «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα».
Ωστόσο, η εναλλακτική κίνηση ενός σαρωτικού ανασχηματισμού που εισηγούνται πολλοί, παρουσιάζει, επίσης, μεγάλα προβλήματα. Στελέχη της κυβερνητικής παράταξης εστιάζουν την ανάγκη αλλαγών στους τομείς της επικοινωνίας (Ευάγγελος Αντώναρος) και των Εσωτερικών (Προκόπης Παυλόπουλος), κυρίως λόγω του τρόπου αντιμετώπισης του καυτού θέματος των πυρκαγιών. Η «τράπουλα» διαθέτει, όμως, περιορισμένα χαρτιά, και ο κ. Καραμανλής δέχεται ήδη πιέσεις από κορυφαίους υπουργούς που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν.
Όλοι συμφωνούν, όμως, ότι όταν ανέβει στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει «κάτι» - το οποίο δεν θα έχει πάντως να κάνει- όπως προέκυψε από τις πρόσφατες συνομιλίες του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων- με οικονομικά μέτρα που θα ενίσχυαν τη δημοφιλία της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, επανέλαβε, μετά την ομιλία του στο Θερινό Πανεπιστήμιο του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη La Rochelle, την ετοιμότητά του «να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όλους » και επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του ίδιου και ολόκληρου του κόμματός του «να αντιμετωπίσει κάθε κατεστημένο που σταματά την πορεία των αλλαγών προς όφελος του πολίτη».
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, απέστειλε χθες εγκύκλιο προς τις οργανώσεις του Κινήματος, στην οποία αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, 35 χρόνια από την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο, με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση, σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: