Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Από τη Λιβαδειά έστειλε το μήνυμα της Νίκης ο Άκης (Ηρακλής – Ιωάννης) Βαγιάκος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασφυκτικά γέμισε χθες βράδυ

το Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας

Mε παλμό, όπως ταιριάζει σε νέο άνθρωπο, με όραμα, όπως αρμόζει σε ένα νέο πολιτικό, με άποψη, όπως επιβάλλει με ώριμη πολιτική φυσιογνωμία αλλά και με πολύ κόσμο που αγκαλιάζει τον πλέον δυναμικό υποψήφιο, ο εν δυνάμει Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης (Ηρακλής – Ιωάννης) Βαγιάκος ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2009 την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο συνεδριακό Κέντρο της Κρύας και έστειλε από το κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού μας το μήνυμα Νίκης για το ΠΑΣΟΚ και τον αυριανό Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Δυναμικός, ενθουσιώδης, συγκεκριμένος για τη Βοιωτία και τους ανθρώπους της, ο Άκης Βαγιάκος ανέπτυξε ένα – κατά γενική ομολογία – εντυπωσιακό πολιτικό λόγο, στον οποίο συμπεριέλαβε όλα όσα θα διεκδικήσει για τον τόπο μας από τα έδρανα της Βουλής.

Από νωρίς, μέσα και έξω από το συνεδριακό της Κρύας, ήταν μαζί του κορυφαία στελέχη του Σοσιαλιστικού Κινήματος στο Νομό μας, αυτοδιοικητικοί αλλά και δεκάδες συμπολίτες του από την Λιβαδειά, τον Ορχομενό, την Κορώνεια, την Δαύλεια και την Χαιρώνεια, την Αλίαρτο, τη Θήβα, τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι αλλά και τις Θεσπιές, τα Βάγια και το Δίστομο, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει αναπτύξει σε όλο το Νομό μας και την ανταπόκρισης που εισπράττει όλο αυτό το διάστημα που συναντά τους Βοιωτούς με κάθε αφορμή, με κάθε πρόσκλησή τους!
Λίγο μετά τις 9.00 ο κ. Βαγιάκος ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής: «Φίλες και φίλοι, Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Σας ευχαριστώ.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ που είστε κοντά μου.
Που είστε στην πρώτη γραμμή για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Με τη σημερινή σας παρουσία μου δίνετε δύναμη! Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα για μια καλύτερη Βοιωτία. Σήμερα, εδώ στη Λιβαδειά, στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι τιμή μου να στέκομαι απέναντι σας ως Υποψήφιος Βουλευτής και να ζητώ για μια ακόμη φορά τη στήριξη σας»
τόνισε. Και συνέχισε: «Βλέπω ανάμεσα σας ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνουν πολλά. Κοινές παραστάσεις και εμπειρίες από τα σχολικά μου χρόνια, από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, από κάθε χωριό της Βοιωτίας στο οποίο βρέθηκα ξανά και ξανά μιλώντας με τον απλό Βοιωτό για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του Νομού μας. Ξέρω ότι έχετε προσδοκίες από μένα. Ξεκινώντας λοιπόν την ομιλία μου θέλω να σας πω δυνατά και καθαρά ότι όπως μέχρι σήμερα, έτσι και την επομένη των εκλογών, θα είμαι μαζί σας στις καλές και τις κακές ημέρες. Θα είμαι δίπλα σας από όποια θέση κι αν με τοποθετήσει ο λαός της Βοιωτίας.
Φίλες και φίλοι,
Με την παρουσία σας εδώ σήμερα δίνετε το μήνυμα της νίκης.
Με την παρουσία σας δίνετε δύναμη στο μήνυμα ελπίδας του Προέδρου μας, του Γιώργου Παπανδρέου, για να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.
Σ’ αυτές τις εκλογές βάζουμε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη των υποδομών, η ανεργία, η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η μείωση του αγροτικού εισοδήματος έχουν στερήσει από πολλές οικογένειες τη χαρά.
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ,
χρειάζεται μια νέα πολιτική αλλαγή.
Σήμερα, χρειάζεται μια άλλη πολιτική κατεύθυνση για τη χώρα. Χρειάζεται διαφάνεια και αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, χρειάζεται ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για μπορεί να ο κάθε έλληνας να κατοχυρώσει το δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Στις 4 του Οκτώβρη αποφασίζουμε να αλλάξουμε το αύριο! Λέμε όχι στη μιζέρια! Φτάνει πια! Τώρα ξέρουμε. Τώρα είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Στις 4 Οκτώβρη, Ξανά ΠΑΣΟΚ. Ξανά Παπανδρέου. Ξανά αλλαγή. Ξανά Καθαρά πρόσωπα στην πολιτική. Ξανά Ελπίδα. Ξανά ευαισθησία. Ξανά πρώτα ο πολίτης και οι ανάγκες του. Προτεραιότητα της πολιτικής μας θα είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Άμεσος στόχος μας θα είναι να βγάλουμε τη χώρα από την οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Για το σκοπό αυτό την επομένη των εκλογών, όπως δεσμεύτηκε δημόσια στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος μας, θα εφαρμόσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο 100 ημερών για
τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Στόχος μας είναι να κρατηθεί ζωντανή η αγορά και να δοθεί ζωή στην πραγματική οικονομία, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το επόμενο απαιτούμενο βήμα, αυτό της πράσινης ανάπτυξης, με ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε πλούτο. Πέντε είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε την τετραετία 2009-2013:
1) Νέα εθνική στρατηγική,
για να πετύχουμε μια Ελλάδα με ισχυρή παρέμβαση στη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
2) Πράσινη ανάπτυξη,
για να αναδείξουμε το φυσικό πλούτο και να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.
3) Προτεραιότητα στην έρευνα και την δημόσια δωρεάν παιδεία.
4) Κοινωνικό Κράτος, ώστε κάθε έλληνας να έχει άμεση πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία. Για μας οι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι κοινωνικές ομάδες που θα ανακουφίσουμε άμεσα.
5) Αξιοκρατία και διαφάνεια στο δημόσιο, τέρμα στις πελατειακές σχέσεις και την αναξιοκρατία.
Εμείς θα αγωνιστούμε για ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων και της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό θέλουμε ως χώρα να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να επενδύσουμε στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας, στον τουρισμό, στην πράσινη ανάπτυξη, στην έρευνα και στην καινοτομία.
Φίλες και φίλοι,
Στο ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε:
Να κάνουμε πράξη την αναδιανομή του πλούτου.
Να δώσουμε ονομαστικές αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
Να εφαρμόσουμε νέα φορολογική κλίμακα, με ελαφρύνσεις για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ώστε να αρθούν οι αδικίες του φορολογικού συστήματος.
Να καταργήσουμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει 3,5 εκατομμύρια ελλήνων και να επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Να δώσουμε μάχη κατά της δημόσιας σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
Φίλες και φίλοι,
6 χρόνια ήταν αρκετά για να δείτε και να συγκρίνετε.
Ήταν αρκετά για να δείτε μια κυβέρνηση που ήρθε με προεκλογική εξαγγελία την επανίδρυση του κράτους και τις μεταρρυθμίσεις να ενισχύει τον κομματισμό.
Ήταν αρκετά για να δείτε μια κυβέρνηση που ήρθε με όραμα τη μείωση της ανεργίας να καταργεί στην πράξη τον ΟΑΕΔ και να ωθεί μαζικά τους νέους σε πολιτικά γραφεία βουλευτών. Ήταν αρκετά να δείτε την Ελλάδα των μεγάλων έργων, της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων, να μετατρέπεται στην Ελλάδα της απογραφής, της επιτήρησης, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιούσιας και της περιβαλλοντικής καταστροφής.
Κυρίως όμως αυτά τα 6 χρόνια χάσαμε το χαμόγελο και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Αγωνίζομαι όμως για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω σε μια άλλη πολιτική για την πατρίδα μας. Πιστεύω στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για μια δίκαιη κοινωνική πολιτική που θα βοηθήσει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους να ξεφύγουν από τη μιζέρια και θα επιτρέψει στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια το επάγγελμα τους. Πιστεύω στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη, για να ξεφύγει η Ελλάδα από την ύφεση, για να μπορέσει η χώρα μας, με σεβασμό στο περιβάλλον, να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους και το κλίμα της. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ξέρω ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε λόγια. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά, προσπάθεια και αγώνας.
Όλο το τελευταίο διάστημα, γύρισα ολόκληρη τη Βοιωτία. Συζήτησα με τον ανήσυχο φοιτητή, με τον άνεργο νέο, με τον κακοπληρωμένο μισθωτό, με τον οικογενειάρχη και τη νοικοκυρά που βλέπουν το κόστος ζωής να καλπάζει, με τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο που βλέπει την τιμή των προϊόντων του να πέφτει, με τον βιομηχανικό εργάτη που ανησυχεί για την υγεία και την ασφάλεια του στο εργασιακό του περιβάλλον, με τον αυτοαπασχολούμενο και το μικρομεσαίο που βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται, με το συνταξιούχο που βλέπει τη σύνταξη του να καθηλώνεται σε επίπεδα πείνας» είπε. Και συνέχισε την ενθουσιώδη ομιλία του. «Ζω σε μια Βοιωτία που έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται περισσότερα». Χρειάζεται δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές και σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό που θα ευνοήσει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού μας.
Φίλες και φίλοι, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται απέναντι σας να διασφαλιστούν τα δικαιώματα επιδοτήσεων των αγροτών μας στην αναθεώρηση της Κ.Α.Π.
Θέλουμε οι νέοι να μείνουν στα χωριά μας, να δουλέψουν στα χωράφια μας. Δεν θέλουμε έρημα χωριά ηλικιωμένων. Δεν θέλουμε την απαξίωση των αγροτών και την περιφρόνηση των κτηνοτρόφων. Θέλουμε ζωντανά χωριά με εξασφαλισμένο αγροτικό εισόδημα. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς μόλυνση. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στον εργασιακό τους χώρο. Για μας η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε.
Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ιστορική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του Νομού μας, για να πετύχουμε ήπια τουριστική ανάπτυξη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στη Βοιωτία. Η Βοιωτία την επόμενη 4ετία μπορεί και πρέπει να γίνει πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης. Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη των υποδομών μας. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου και στην επέκταση και βελτίωση του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού μας. Το ΕΣΠΑ είναι μια πρόκληση μπροστά μας. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλες ευκαιρίες.
Φίλες και φίλοι,
Δεσμεύομαι απέναντι σας να αγωνιστώ για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Λειβαδιάς και της Θήβας με περισσότερες ειδικότητες και τη καλύτερη 24ώρη στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού. Δεσμεύομαι απέναντι σας να αγωνιστώ για την αναβάθμιση των τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λειβαδιά και Θήβα, με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Δεσμεύομαι απέναντι σας να αγωνιστώ για την υδρολογική και περιβαλλοντική προστασία του Ασωπού, του Κηφισού και της Κωπαίδας.
Δεσμεύομαι πως θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος να φτάσει σύντομα και στη Λιβαδειά και ακόμη πιο πάνω. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές επιβάλουν την έγκαιρη υλοποίηση αρδευτικών έργων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση των αποθεμάτων νερού.
Φίλες και φίλοι,
Σ’ αυτές τις εκλογές σας προσκαλώ να εμπιστευτείτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Γιώργο Παπανδρέου! Να εμπιστευτείτε μια κυβερνητική πρόταση που στοχεύει στην ευημερία της κοινωνίας και όχι στην ευημερία των αγορών! Με τη συμμετοχή σας δίνετε ελπίδα στο καινούργιο, με την αδιαφορία δεν κερδίζει κανείς. Με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να αλλάξουμε κατεύθυνση για τη χωρά. Η εκλογική μάχη θα είναι σκληρή. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα σ’ αυτές τις εκλογές, ωστόσο αυτό δεν φτάνει. Για να μην βρεθεί η χώρα σε περιπέτειες το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πρώτο κόμμα με ισχυρή αυτοδυναμία για να μπορέσει να εφαρμόσει την νέα πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος. Μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα κάθε ψήφος είναι σημαντική, για το λόγο αυτό κανείς μας δεν πρέπει να θεωρήσει την εκλογική μας αυτοδυναμία βέβαιη. Η χώρα δεν αντέχει οικονομικά και δεύτερες εκλογές, χρειάζεται άμεσες λύσεις από ισχυρή κυβέρνηση.
Φίλες και φίλοι,
Σε κάθε μάχη πολεμάμε όλοι μαζί. Κάποιοι, όμως, έχουν την τιμή και την ευθύνη να σταθούν μπροστά και να ζητήσουν από σας τη δύναμη να σας εκπροσωπήσουν. Στη Βοιωτία, 6 άξιοι σύντροφοι στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ένας απ’ αυτούς είμαι κι’ εγώ.
Οφείλω, λοιπόν, να σταθώ εδώ, απόψε, και να σας πω γιατί ζητώ τον ένα από τους δυο σταυρούς σας. Γιατί ζητώ να γίνω Βουλευτής Βοιωτίας.
Φίλες και φίλοι,
Την ψήφο σας δεν τη θέλω για να κερδίσω κάτι, αλλά για να προσφέρω.
Όσα μπορώ και για όσα μπορώ. Κι’ εσείς που με γνωρίζετε, ξέρετε ότι μπορώ να προσφέρω πολλά και για πολύ. Στις 4 του Οκτώβρη ζητώ τη στήριξη σας. Ζητώ τη στήριξη σας ως ένας από σας. Αυτό που σας υπόσχομαι είναι δουλειά και συνεχή παρουσία στις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας. Αποφασίζουμε σήμερα, αλλάζουμε το αύριο! Την Κυριακή στις 4 Οκτώβρη γυρίζουμε σελίδα για την Ελλάδα και για τους Έλληνες! Πάμε μαζί. Για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Για τη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου. Για τη νίκη της Βοιωτίας. Για να γεννηθεί ένα καλύτερο αύριο. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για τον αγώνα σας. Καλό αγώνα. Καλή νίκη!»
κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Δείτε και ακούστε πως ξεκίνησε και πως κορυφώθηκε η χθεσινοβραδυνή ομιλία του εν δυνάμει Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας κ. Άκη (Ηρακλή - Ιωάννη) Βαγιάκου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: