Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η Ίδρυση Επιχειρηματικών Πάρκων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου ΒοιωτίαςΣτόχος να ανοίξει ο διάλογος
και να αναληφθούν
οι απαραίτητες πρωτοβουλίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων καθώς και η οργάνωση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στον Νομό Βοιωτίας απασχόλησε αποκλειστικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009. Στην τακτική ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου παρέστησαν η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Τσόνογλου – Βυλλιώτη, ο εκπρόσωπος της ΝΑΒ - Αντινομάρχης Εμπορίου και Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Καράντζαλης, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κώστας Βενιζέλος αλλά και οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Κώστας Παπασπύρου και Νίκος Στραττέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστος Χαρατσής και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας (ΣΒΒ) κ. Νίκος Κουδούνης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, το ΕΠΒ είχε την τιμή να υποδεχθεί για να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ τον Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των Επιμελητηρίων στην διαδικασία αναμόρφωσης του νομικού πλαισίου, για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων, καθώς και τον κ. Εμμανουήλ Μπαλτά, Πολιτικό Μηχανικό και Τεχνικό Επιστημονικό Σύμβουλο της Κ.Ε.Ε.Ε., ο οποίος παρουσίασε το πιλοτικό έργο της ίδρυσης επιχειρηματικού πάρκου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, το υπό ψήφιση, σχετικό νομοσχέδιο, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πάρκων, όσο και για την οργάνωση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στον Νομό Βοιωτίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης προσέφερε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους προσκεκλημένους τη «Βοιωτική Ασπίδα», το σήμα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
«Η παρουσία σας συνετέλεσε, ώστε να διεξαχθεί μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, αναφορικά με τα προβλήματα της επαγγελματικής χωροθέτησης, που παρατηρούνται στην Βοιωτία. Η οργάνωση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων καθώς και η ίδρυση νέων επιχειρηματικών πάρκων στον Νομό Βοιωτίας αποτελούν βασική προϋπόθεση, για την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας. Πρόθεση μας είναι η έναρξη ενός διαλόγου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αναληφθούν εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, για την επίλυση του προβλήματος» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: