Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Για "διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ" κάνει λόγο ο Γιάννης Καράμπελας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διγλωσσία της αντιπολίτευσης δεν είναι η ενδεδειγμένη ως πολιτική στρατηγική, όταν όμως αυτό γίνεται από την Κυβέρνηση, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το κράτος και τους πολίτες του. Θεματολογία των ημερών είναι η αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση των συμπολιτών μας που παρακολουθούσαν προγράμματα stage.
Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δημοσίου, το ίδιο έκανε και ο κ. Ραγκούσης. Ενώ η Κυβέρνηση διά στόματος του κ. Πάγκαλου, ανακοίνωσε ότι σταματούν τα stage στο Δημόσιο, δεν θα ανανεώνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις και αποκλείει περίπτωση μοριοδότησης για τους συμπολίτες μας που έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν τέτοια προγράμματα.
Προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο οι αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε να σταματήσουν τα stage στο Δημόσιο, όπως ήμουν αντίθετος με την τακτική των stage κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, διότι στο παρελθόν αφενός δινόταν η ευκαιρία σε νέους να αποκτούν εργασιακή εμπειρία, αφετέρου όμως επειδή καλύπτονταν μόνιμες θέσεις άρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν αναδεικνύονταν η επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Οι αποφάσεις όμως της σημερινής Κυβέρνησης παίρνουν διαστάσεις πολιτικής δίωξης. Θυμίζω ότι το 1999 μονιμοποιήθηκαν εκπαιδευόμενοι προγραμμάτων stage με 16 μήνες προϋπηρεσία. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Πάγκαλος δεν θυμούνται τίποτα;
Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να επανεξετάσει το πρόβλημα χιλιάδων συμπολιτών μας που δουλεύουν τέσσερα και πλέον χρόνια σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο, σε διαφορετική περίπτωση καταστρέφει τις ζωές όλων αυτών των παιδιών.
Οι νέοι χρειάζονται πολιτική λύση και όχι πολιτική εκδίωξη.


Με εκτίμιση,
Γιάννης Καράμπελας
www.karampelas.gr
ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΦΙΛΩΝΟΣ 16, 32100
E-mail ioannis_karabelas@internet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: