Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο Ορχομενός δεν είναι και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως… μπαλαντέρ!


Με επιφύλαξη παρακολουθούν αυτοδιοικητικοί αλλά και δημότες – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Orchomenos Press – τις συζητήσεις που γίνονται για τους σχεδιασμούς της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα όρια των νέων Δήμων που θα προκύψουν, αφού σε όσα, υποθετικά ή ρεαλιστικά σχέδια (για 4 ή 5 Δήμους στη Βοιωτία) ακούγονται η έρχονται στη δημοσιότητα, η πόλη μας παρουσιάζεται ως… μπαλαντέρ, που θα «συμπληρώσει» τον γειτονικό, μεγαλύτερο Δήμο, όπως λένε χαρακτηριστικά.
«Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί που σχεδιάζουν πως ο Ορχομενός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού σήμερα και δεν θα σβήσει εύκολα από το χάρτη. Δεν θα μπούμε μεταξύ μας σε "εμφύλιο πόλεμο"… Να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να σχεδιάσουν με βάση την γεωγραφία και την τοπική οικονομία και όχι με βάση τα μικροσυμφέροντά τους» μας είπε έμπειρος αυτοδιοικητικός που έζησε και την περίοδο του Καποδίστρια 1. «Πρέπει πρώτα να μάθουμε πως θα διοικηθούμε, λοιπόν, και μετά να μετρηθούμε…» συμπλήρωσε.
Και δεν έχει άδικο, εάν σκεφτεί κανείς πως η κουβέντα, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης (κατά την ταπεινή μας γνώμη) που έχει ξεκινήσει ήδη στρέφεται στο ... «φαίνεσθαι» και όχι στην ουσία του νέου Καποδίστρια.
Κάτι πήγε να ειπωθεί... για τη δεύτερη από το πάνελ για όλα αυτά στην πρόσφατη εκπομπή του Ορχομένιου δημοσιογράφου κ. Θανάση Μερτζάνη «Στέρεα Λόγια» στο Star Κεντρικής Ελλάδος, όμως, η μόνη εκτίμηση που βγάλαμε έχει να κάνει με ... «προθέσεις για ισχυρούς δήμους», γιατί κατ` άλλα δεν "ικανοποιηθήκαμε", τουλάχιστον από τη "φωνή" της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας, όπως πολλοί τηλεθεατές της παραδέχθηκαν στην πόλη μας
Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά αυτό και ποιος θα αποφασίσει ... γι` αυτούς "τους ισχυρούς Δήμους" και για το μέλλον μας; Οι ίδιες πηγές, πάντως, ελπίζουν πως η πολιτική λογική θα πρυτανεύσει και η πόλη μας θα αποτελεί το κέντρο οποιουδήποτε νέου και διευρυμένου Δήμου προκύψει στον Βοιωτικό κάμπο! "Αλλιώς ούτε ψηφοδέλτιο θα γίνει χωρίς εμάς..." μας είπαν με νόημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: