Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Η πρόταση του Παπανδρέου για το νέο Γραμματέα σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ


Νέο Γραμματέακαι Πολιτικό Συμβούλιο εκλέγει τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αρχίσει ο νέος οργανωτικός σχεδιασμός του κυβερνώντος- πλέον- κόμματος, γράφει σήμέρα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Βούλας Κεχαγιά, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για το αξίωμα του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου θα αφορά στέλεχος της νεώτερης γενιάς στο κόμμα, ενώ μεγάλη προβλέπεται να είναι η ανανέωση του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς τα επτά από τα συνολικά 14 μέλη του έχουν αναλάβει υπουργικά καθήκοντα.

Αυτό βάσει του ασυμβίβαστου που έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στα κρατικά αξιώματα και το κόμμα πρακτικά σημαίνει αποχώρησή τους από το ανώτατο κεντρικό όργανο. Παρ΄ όλα αυτά παράγοντες της Ιπποκράτους διευκρινίζουν ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο πέραν του προέδρου και Πρωθυπουργού μπορούν να συμμετέχουν και τέσσερις υπουργοί. Επίσης, θα πρέπει να καλυφθεί η συμμετοχή σε ποσοστό 40% των γυναικών βάσει της ποσόστωσης, αλλά και των νέων κάτι που προβλέπεται με τη συμμετοχή του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο όργανο.

Ποιοι συζητήθηκαν:
Για τη θέση του νέου γραμματέα που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Ραγκούση εξακολουθεί να υπάρχει σκοτάδι σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Ενδιαφέρον άμεσα ή έμμεσα έχουν εκδηλώσει οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιάννης Μίχας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Ασκούνης, όπως επίσης και τα στελέχη της νεώτερης γενιάς, Λάμπρος Μίχος, Σωκράτης Ξυνίδης, Βασίλης Τόγιας και Θανάσης Οικονόμου. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εξηγεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα ανεξάρτητα από την πρόταση του Γ. Παπανδρέου εκτός εάν αυτή αφορά πρόσωπο της λεγόμενης παλιάς φρουράς όπως πχ. ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ή ο Θανάσης Τσούρας. Ο τελευταίος έχει διευκρινίσει πάντως ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: