Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ενημέρωση για την διεκδίκηση των 176 €


Ανάμεσα στα οικονομικά ζητήματα του κλάδου μας, όπως αυτά καθορίστηκαν στο τελευταίο συνέδριο της ΟΛΜΕ, είναι και η διεκδίκηση της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176€, με αιτήματα:
1. την άμεση χορήγησή της σε όλους τους εκπαιδευτικούς,
2. την ενσωμάτωσή της στο Βασικό Μισθό μας,
3. την αναδρομική χορήγησή της.
Ο κλάδος συνεχίζει να διεκδικεί πολιτικά και συνδικαλιστικά, την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Οι μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εκπαιδευτικούς, που κατέθεσαν αγωγή (απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης του 2008). Στην ίδια κατεύθυνση δικαίωσης βρίσκονται, επιπλέον και δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου του 2009 που αφορούν άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την αναίρεση της παραπάνω απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης και την τελική απόρριψη της αγωγής των εκπαιδευτικών. Η αίτηση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 21.09.2009 αλλά αναβλήθηκε για τις 15.03.2010. H εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει ευρύτερη σημασία για όλους τους εκπαιδευτικούς αφού μια ενδεχόμενη θετική απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για τη συνολική δικαίωσή μας.
Η ΠΑΣΚ, με συνέπεια και υπευθυνότητα, διεκδικεί την άρση της αδικίας εις βάρος των εκπαιδευτικών και την αποκατάσταση της ισονομίας, την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Συνεχίζουμε με συνέπεια δίπλα στον εκπαιδευτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: