Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Έκκληση στους βιομηχάνους από Παπαγγελή για τις τιμές αγοράς σύσπορου Βάμβακος


Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και για τον αγροτικό τομέα και έχοντας ως βάση τις καλύτερες συνθήκες διαπραγμάτευσης της τιμής του σύσπορου Βάμβακος στη Θεσσαλία, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας και Δήμαρχος Χαιρώνειας κ. Νίκος Παπαγγελής με σημερινή του επιστολή* προς τους ιδιοκτήτες των εκκοκκιστηρίων βάμβακος της περιοχής μας τους απευθύνει έκκληση προκειμένου να εξετάσουν «την τιμή αγοράς του σύσπορου βάμβακος, που εκτιμούμε ότι κατ’ ελάχιστο πρέπει να εξισωθεί με αυτή που οι συνάδελφοί σας αγοράζουν από την Θεσσαλία» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαγγελή αναφέρει:
«Κύριοι, πληροφορούμαστε ότι η τιμή αγοράς του σύσπορου βαμβακιού από τους παραγωγούς της Βοιωτίας θα κυμανθεί φέτος σε 0,27 ευρώ ανά κιλό, ενώ αντίθετα οι Θεσσαλοί βαμβακοπαραγωγοί διαθέτουν το δικό τους προϊόν προς 0,32, όπως μας επιβεβαίωσε και σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Θανάσης Κοκκινούλης. Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πως η κατάσταση των αγροτών της Βοιωτίας είναι οριακή και ότι με την τιμή αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις οφειλές τους. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι μετά από τόσα χρόνια δραστηριοποίησης στη Βοιωτία και συνεργασίας με τους παραγωγούς, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αυτοδιοίκηση, επιθυμείτε την συνέχιση της συνεργασίας αυτής και την διασφάλιση καλού κλίματος για τις επιχειρήσεις σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς όπως γνωρίζουμε και την ευαισθησία σας για τους αγρότες της Βοιωτίας. Κάνουμε λοιπόν έκκληση, να επανεξετάσετε την τιμή αγοράς του σύσπορου βάμβακος, που εκτιμούμε ότι κατ’ ελάχιστο πρέπει να εξισωθεί με αυτή που οι συνάδελφοί σας αγοράζουν από την Θεσσαλία. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

* Η επιστολή του κ. Παπαγγελή απευθύνεται προς τους Ιδιοκτήτες εκκοκκιστηρίων ν. Βοιωτίας, κυρίους Μίχα, Σκαλπάνη, Αγγελούση, Μάρκου, Kομπότη και κοινοποιείται σε όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς πολιτικούς, οικονομικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες.
Με νεότερη άτυπη πληροφόρηση μάθαμε πως ήδη ο Βαμβακοβιομήχανος κ. Μάρκου αποδέχθηκε πρώτος την πώληση του σύσπωρου βάμβακος προς 33 λεπτά το κίλο, κίνηση που ικανοποίησε την ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας αφού φανερώνει πως η υγιής επιχειρηματικότητα επενδύει στο μέλλον και ποτέ στο ευήμερο κέρδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: