Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ο Ορχομενός τίμησε τον πολιούχο Ευαγγελιστή Λουκά








Με κάθε λαμπρότητα, παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου– πάντοτε παρόν σε όλες τις μεγάλες εορτές του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού - αλλά και του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Σιγάλα, επί σειρά ετών ιεροκήρυκα στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, εφημέριο αλλά και Λυκειάρχη στο Δήμο Θεσπιέων, γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά, Ιατρού και Ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας.

Επίσης, πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου 2008, στον ομώνυμο ναό στην τρίτη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, όπου παρέστησαν πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και αρκετοί εορταζόμενοι, καθώς στην περιοχή μας το όνομα του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά είναι ευρέως διαδεδομένο.
Το όνομα του Αγίου μάλιστα, φέρνει και ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ορχομενού, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, που ήταν παρόν στον εκκλησιασμό όπου και δέχτηκε τις ευχές των πολιτών.
Παρόντες, ήταν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ του Νομού μας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Παπαργύρης, Γιώργος Ζιώγας και Γιάννης Καράμπελας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος (επίσης εορτάζων) κ. Λουκάς Μέττας ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Κώστας Ξηρογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.
Το κήρυγμα για την σημασία του Ευαγγελίου και του λόγου του Ευαγγελιστή Λουκά έκανε ο Σεβασμιότατος κκ. Γεώργιος καθώς και ο εφημέριος του Ευαγγελιστή Λουκά και ιεροκύρηκας πατέρας Αθανάσιος Αθανασίου, ενώ τη χορωδία συντόνισε ιεροψάλτης της ενορίας του Ευαγγελιστή Λουκά κ. Σανιδάς και άλλων ιεροψαλτών από της περιοχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: