Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Παρά τη βροχή … λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη μας








Σε αντίθεση με την γειτονική πρωτεύουσα του Νομού μας και παρά το ψιλόβροχο που έριχνε καθ` όλη τη διάρκεια του πρωινού, πραγματοποιήθηκε εν τέλει η μαθητική παρέλαση στην πόλη μας. Πλήθος συμπολιτών μας είχε παραταχθεί στα πεζοδρόμια της 28ης Οκτωβρίου για να χειροκροτήσει τα νιάτα του Ορχομενού, μαθητές και μαθήτριες όλων της α` βάθμιας και β` βάθμιας εκπαίδευσης. Ζεστότερο απ` όλα τα χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός για τη Φιλαρμονική μας μπάντα, που φέτος εμφανίστηκε ανανεωμένη, με τους μουσικούς μας να φιγουράρουν μέσα στη νέα τους στολή σε τόνους απαλού κόκκινου (!), η οποία ταιριάζει με το πάθος και το έντονο νεανικό στοιχείο από το οποίο στελεχώνεται!

Η χθεσινή μέρα για την πόλη μας, όπως βλέπετε και στην ανάρτηση «H Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από Αράχωβα, Λιβαδειά με τελευταίο σταθμό τον Ορχομενό!», ήταν γεμάτη από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα.
Η δοξολογία ψάλθηκε όπως κάθε χρόνο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγία η Σκριπού με τον εφημέριο και εκπαιδευτικό π. Χαράλαμπο να εκφωνεί εκείνος τον πανηγυρικό της ημέρας, στέλνοντας ουκ ολίγα εθνικά μηνύματα και θυμίζοντας σε όλους τους παριστάμενους πτυχές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.
Λίγο, όμως, η βροχή που έπεφτε από νωρίς … λίγο τα λόγια του παπά είχαν σαν αποτέλεσμα η δοξολογία να ανατρέψει το πρόγραμμα της ημέρας. Καθυστερημένος έφτασε στην πλατεία Ηρώων ο Δήμαρχος και το ΔΣ, καθυστερημένοι και οι ιερείς, με τον τελετάρχη (σσ. Γιώργο Μπάφα) που βλέποντας τα σύννεφα να πυκνώνουν και το ψιλόβροχο να γίνεται εντονότερο … ανάτρεψε και εκείνος το πρωτόκολλο και ανακοίνωσε την κατάθεση στεφάνων πριν από την επιμνημόσυνη δέηση. Μέχρι και ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος … ξεχάστηκε και κατέθεσε στεφάνι υποβαστάζοντας την ομπρέλα του!
Παρ` όλα αυτά ο… Θεός έλαβε το χέρι του και η βροχή κόπασε, τα μικρόφωνα δεν βραχυκύκλωσαν και η δέηση έγινε στο τέλος της τελετής, με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο σε ρόλο... πυροσβέστη να δίνει τη λύση!
Τα νιάτα της πόλης μας, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, παρά το ψιλόβροχο…
Παρατάχθηκαν όπως κάθε χρόνο παραπλεύρως της εκκλησίας του Ευαγγελιστή Λουκά και με το σύνθημα της μπάντα του Δήμου μας παρέλασαν αποσπώντας χειροκτροτήματα και ζητωκραυγές συγγενικών τους προσώπων αλλά όχι όμως και όλων των επισήμων – μελών του ΔΣ, καθώς φέτος σημειώθηκαν πολλές απουσίες, παρά τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας!
Μετά το πέρας της παρέλασης πάντως οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής περίμεναν αρκετούς από εμάς για την καθιερωμένη, επίσης, δεξίωση του Δήμου, η οποία έληξε γρηγορότερα από άλλες χρονιές αφού οι περισσότεροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποίο αναμένονταν στις τρεις το μεσημέρι.
Και του χρόνου!
ΥΓ Ευχαριστούμε την ΠΠΟ για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: