Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο...




Την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με ένα και μόνο θέμα που αφορά τις προτάσεις του καθηγητή κ. Μουρατίδη για τις «Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις», όπως το περιγράφει η πρόσκληση του ΔΣ, που προτείνονται να γίνουν στο κέντρο, κυρίως του Δήμου Ορχομενού.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Προτάσεις Κυκλοφοριακού Ανασχεδιασμού δηλαδή μια Τεχνική Έκθεση που έχει πραγματοποιήσει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Εργαστήριο Οδοποιίας με επικεφαλή τον κ. Α. Μουρατίδη (Καθηγητή Α.Π.Θ.). Στην ερευνητική του ομάδα ανήκουν ακόμη οι κκ. Ν. Ηλιού, Αν. Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, η Φ. Κεχαγιά, Λέκτορας Α.Π.Θ., η Ιων. Κώτη, Πολ. Μηχανικός και ο Λ. Λοϊζου, Υπεύθυνος Διαχείρισης Α.Π.Θ.
Η ομάδα του ΑΠΘ προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις (Νο1 και Νο 2). Η πρώτη αφορά απλές παρεμβάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και έργων συγκοινωνιακής υποδομής (μάλλον προς σ` αυτή τη λύση προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή) που έχουν στόχο την ρύθμιση της κυκλοφοριακής λειτουργίας των κεντρικών αξόνων, κ.α.
Η δεύτερη επικεντρώνεται περισσότερο στην πρόβλεψη πεζοδρόμων στον κεντρικό ιστό της πόλης επιπλέον των όσων περιλαμβάνονται στην πρόταση Νο 1.

Η δεύτερη πρόταση – σύμφωνα με την έκθεση των μελετητών – αναμένεται να έχει μεγαλύτερο κόστος δεδομένου ότι τα έργα θα είναι πιο εκτεταμένα.
Τις προτάσεις του κ. Μουρατίδη και τις ομάδας του, ο Δήμος Ορχομενού τις έχει δώσει σε διαβούλευση περίπου ένα μήνα πριν στο σώμα του ΔΣ, το οποίο – όπως μαθαίνουμε – θα καταθέσει τις δικές του … αντιπροτάσεις, αφού ουσιαστικά οι παρεμβάσεις της ομάδας του ΑΠΘ αφορούν κυρίως την περιοχή πέριξ της Πλατείας Ηρώων, καθώς στόχος τους είναι να αποκτήσουμε την εικόνα μιας πόλης, με εμπορικό κέντρο, πεζοδρόμους, κ.τ.λ.
Όμως, Ορχομενός δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης μας, σωστά κύριε Δήμαρχε;


ΥΓ. Θα το τονίσουμε για άλλη μια φορά! Η παρουσία ολοένα και περισσοτέρων δημοτών στις συνεδριάσεις των ΔΣ είναι τουλάχιστον χρήσιμη...καθώς ο,τι συζητάτε είναι ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής στην πόλης μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: