Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Άξιος! Φωτορεπορτάζ από τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ





Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου `09 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του εψηφισμένου νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Σιγάλα, επί σειρά ετών ιεροκήρυκα στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, εφημέριο αλλά και Λυκειάρχη στο Δήμο Θεσπιέων.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία δεκάδων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρεσβυτέρων και πιστών οι οποίοι από νωρίς βρέθηκαν στο ναό του Αγίου Διονυσίου. Παρόντες ήταν ακόμη ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεώς μας π. Γεώργιος Τουλουμάκος, Αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεώς μας αλλά και ιερείς απ` όλη τη Βοιωτία με τους οποίους ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών. Την ΝΑΒ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μουλκιώτης
Τέλος, στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρέστησαν οι αρχές και οι μαθητές του γυμνασίου Θεσπιών Βοιωτίας, καθώς και πλήθος κόσμου από το Κιλκίς.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Άξιος!!!
Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: