Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

H Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από Αράχωβα, Λιβαδειά με τελευταίο σταθμό τον Ορχομενό!


Συγκινητικές στιγμές για τον Ορχομένιο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Σπύρο Ζαννιά

Εκατοντάδες απλοί πολίτες υποδέχθηκαν τόσο στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά όσο και στην πλατεία Ηρώων στον Ορχομενό την Ολυμπιακή Φλόγα στο τελευταίο της ταξίδι πριν ανάψει τον βωμό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά. Στο μεγάλο της ταξίδι για την μακρινή ήπειρο η φλόγα – σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών – διέσχισε και την Αράχωβα, συνοδευόμενη και εκεί από Ολυμπιονίκες αλλά και αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και έκαναν πολλές φορές και την τοπική μας κοινωνία υπερήφανη!

Μαζί τους ασφαλώς και η Ολυμπιακή Αποστολή και ανάμεσά τους ο Ορχομένιος κ. Σπύρος Ζαννιάς, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση δέχθηκε και την αγάπη αλλά και τα συμβολικά δώρα που τους χάρισαν οι τοπικοί παράγοντες στις ιστορικές στιγμές που έζησε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο Νομό μας. Η άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στη Λιβαδειά έγινε με τους λαμπαδηδρόμους αθλητές του ΑΚΟΛ ( Πλάτωνας Αναστασίου και Μπάτσαρη Κωνσταντίνα ) και τους προπονητές ( Σκαπέτης Δημήτρης και Αναγνώστου Δήμητρα ) ενώ έλαβαν μέρος και ο Φώτης Δήμου από τις χιονοδρομίες.
Στον Ορχομενό την φλόγα συνόδευσαν 4 Ορχομένιοι/νιες που είχαν διακριθεί παλαιότερα σε διάφορες αθλήματα: Αραπατσάκου Κωνσταντίνα, Πρωταθλήτρια άλμα εις μήκος, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τζέμος Παναγιώτης, Δύο χρυσά με Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης. Κλόκουζας Ιωάννης, ΑΜΕΑ, Διακρίσεις σε 5.000 και 10,.000 μέτρα αγώνων δρόμου. Γαλανάκος Παναγιώτης, Πανελλήνιες διακρίσεις 1.500 μέτρα παίδων, νεανικό και εφηβικό. Επίσης επιλέχθηκαν και άλλοι τέσσερις αθλητές από την Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως ο κ. Παναγιώτης Τσάπρας, κ.α. τους οποίους στο τέλος της τελετής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας και μέλη του ΔΣ τους τίμησαν με αναμνηστικά μετάλλια.
Στην τελετή παρόντες ήταν ακόμη οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Βάσω Τσόνογλου Βυλλιώτη και Πέμυ Ζούνη, η οποίες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Υπερήφανος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων αλλά και δεκάδες κάτοικοι και πολλά παιδιά! Αξίζει να σημειωθεί πως το Χορευτικό Τμήμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού και του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού συμμετείχε στην τελετή υποδοχής στην Πλατεία Ηρώων, κλείνοντας το πρόγραμμα της τελετής στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Βοιωτίας.
Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης ήταν ο τελευταίος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας το βράδυ της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, στην ολοκλήρωση της 7ης μέρας της Λαμπαδηδρομίας.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ορχομενού

Κατά τον χαιρετισμό του στην πόλη του Ορχομενού, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος είπε: «Με βαθειά συγκίνηση υποδέχομαι σήμερα ως Δήμαρχος της ιστορικής πόλης του Ορχομενού, την Ολυμπιακή φλόγα σύμβολο ειρήνης –συναδέλφωσης – άμιλλας των λαών της Γης. Με τα ίδια αισθήματα καλωσορίζω και τους εκπροσώπους της Καναδικής και Ελληνικής αποστολής και θέλω από βάθους καρδιάς να ευχηθώ στη φίλη χώρα του Καναδά και ιδιαίτερα στην πόλη του Βανκούβερ καλή επιτυχία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2010. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής , τον συντοπίτη μας Ζαννιά Σπύρο του Αναστασίου, για την τιμή να περιλάβουν στην πορεία της φλόγας προς τον Καναδά και τον Ορχομενό. Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θέλω να θυμίσω πως ο πατέρας του κυρίου Ζαννιά, ο Τάσος Ζαννιάς, ήταν από τους Ορχομένιους που πολέμησαν για την πατρίδα στα βουνά της Αλβανίας και στον αγώνα αυτόν έχασε την όρασή του. Εκλεκτοί επισκέπτες, τύχη καλή να συνοδεύει την ειρηνική πορεία σας προς την πόλη του Βανκούβερ και ο Ορχομένιος Ολυμπιονίκης της Αρχαιότητας Ασώπηχος να είναι βοηθός των αθλητών στο « ευ αγωνίζεσθαι » κατέληξε ο Δήμαρχος Ορχομενού.

Η δήλωση του Σπύρου Ζαννιά

O Ορχομένιος πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Σπύρος Ζαννιάς στο δικό του χαιρετισμό και αφού παρέλαβε με συγκίνηση τα δώρα των συμπολιτών του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στο όμορφο Βανκούβερ, τη μοναδική πόλη κοντά σε θάλασσα, που διοργανώνει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα σύγχρονα κτίρια, προσαρμοσμένα στο περιβάλλον και στο παραδοσιακό χαρακτήρα της γειτονιάς του Γκαστόουν, θα φιλοξενήσουν τη νεολαία όλου του κόσμου, ζευγαρώνοντας την αγάπη για τον Αθλητισμό με την απαίτηση για Παγκόσμια Ειρήνη!».

Δείτε στιγμιότυπα από την συγκινητική τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας, η οποία ολοκληρώθηκε με το Χορευτικό Τμήμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού και του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού. Συγχαρητήρια για την προετοιμασία αξίζουν στον ειδικό συνεργάτη του Δήμου μας κ. Γιάννη Πάνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: