Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Το Εργατικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς μας ενημερώνει για το τι συζητήθηκε στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ



Το Εργατικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς μας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 22/10/2009 και ώρα 11.00 πμ. συνεδρίασε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ και συζήτησε για τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων (Ανεργία, Απολύσεις, Εργασιακές Σχέσεις, οικονομικά, ασφαλιστικά κ.α.) και τα οποία έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης συνεχίζουν να αυξάνουν τα βάρη και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας για αυτό απαιτούνται άμεσα και γενναία πολιτικά μέτρα ανατροπής αυτής κατάστασης με ένα νέο μείγμα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενισχύει τους εργαζόμενους και θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει το Συνδικαλιστικό Κίνημα ενώ μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει η ΓΣΕΕ για να καθορίσει τις δράσεις της. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα και τα τεράστια ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων (για τα οποία ολοκληρώνεται η αναλογιστική μελέτη της ΓΣΕΕ με βάση την οποία θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση) καθώς και το πρόβλημα που προέκυψε με τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας- πρακτικής άσκησης των σπουδαστών, των γνωστών stage. Μετά από αναλυτική και διεξοδική συζήτηση επαναβεβαιώθηκε η θέση της Συνομοσπονδίας για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των νέων είτε απέκτησαν εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Ο θεσμός των stage πρέπει να καταργηθεί για το Δημόσιο τομέα και να περιοριστεί αυστηρά στον Ιδιωτικό τομέα με πλήρες αποδοχές και ασφάλιση των νέων σπουδαστών που αποκτούν εργασιακή εμπειρία.
Οι ανάγκες και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και της ΔΕΚΟ πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά με δημόσιους, αξιοκρατικούς, αντικειμενικούς διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Οι νέοι της χώρας μας έχουν ΟΛΟΙ ίδια και ίσα δικαιώματα για αυτό θα πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ίδια αντιμετώπιση. Εξάλλου οι προϋπάρχοντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ (Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Οικονομικών κ.α., ΚΕΠ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΙΕ, Πυροσβεστική κ.α.) έχουν απόλυτη προτεραιότητα τακτοποίησης και μονιμοποίησης αφού έχουν 15χρονη και 20χρονη προϋπηρεσία που ωστόσο τα Π.Δ.164 & 180/2004 τους αγνόησαν συνεχίζοντας την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: