Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Νέο ξεκίνημα στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος






Μηνύματα έστειλε και πάλι μέσα από την σοφία του ο Μακαριότατος κκ. Ιερώνυμος


Mε την εμπειρία των 20 χρόνων της ραδιοφωνικής του παρουσίας και με το σύνθημα «Νέο ξεκίνημα – ίδια σχέση» ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 εισέρχεται σε μια νέα περίοδο προσφοράς και δημιουργίας. Με στόχο μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία και διευρυμένη θεματολογία, πραγματοποιείται νέο ξεκίνημα με νέο πρόγραμμα και εκδηλώσεις εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Σαρόγλειο Μέγαρο παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου. Τον κ. Ιερώνυμο προλόγισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, αναπληρωτής Πρόεδρος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με λόγια που έκρυβαν για άλλη μια φορά μέσα τους… σοφία, ο Μακαριότατος μίλησε στον χαιρετισμό του για την «ανάγκη εκσυγχρονισμού του λόγου της Εκκλησίας»! Η Εκκλησία της Ελλάδος, άλλωστε, διατυπώνει τον λόγο της μέσα στο ναό, μέσα στην κοινωνία. Στο ραδιόφωνο όμως, βλέπει όχι μόνο ένα μέσο πληροφόρησης αλλά ένα νέο και άμεσο τρόπο να προβάλλει και να παρουσιάσει το ορθόδοξο ήθος και να προωθήσει τον νεοελληνικό πολιτισμό.«Είκοσι χρόνια τώρα ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας συναντά την υποδοχή του κοινού, τόσο στην Αθήνα και στην περιφέρεια, όσο κι από τους Έλληνες στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου. Έχοντας διανύσει αυτήν την πλούσια και ζωντανή διαδρομή συνεχίζουμε πιο έμπειροι, ανανεωμένοι, πάντα με τον ίδιο στόχο: την προβολή του μηνύματος του Χριστού» είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος. Σ’ αυτήν την προοπτική η Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, βασισμένο σε αυτήν την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης, αλλά και στην ανάγκη για ένα νέο, γόνιμο ξεκίνημα. Εκτός από ειδήσεις, πληροφορίες για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, την προβολή της ζωής των κοινωνιών στις κατά τόπους ιερές Μητροπόλεις, στόχος του προγράμματος είναι να δείξει το δρόμο προς ένα νέο ήθος, ένα νέο προσανατολισμό. «Oι επιλογές και προτάσεις των εκπομπών μας δεν υπηρετούν μια συμβατική αντίληψη, μιαν ιδεολογία. Οι εκπομπές μας είναι ανοιχτές σε όλα τα πρόσωπα, τα ρεύματα και τις τάσεις, υπακούοντας στην αρχή ότι κριτήριο του πολιτισμού είναι μόνο η ποιότητα και η ευπρέπεια» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην σημερινή παρουσίαση ο νέος διευθυντής του κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας (φωτογραφία) και σημαντικός Θεολόγος, ο οποίος επέλεξε για συνεργάτες του σπουδαία, επίσης, ονόματα της θεολογίας και του πολιτισμού ανάμεσα στους παραγωγούς εκπομπών, όπως ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Αλέξανδρος Καρυώτογλου, ο Θανάσης Παπαθανασίου, η Μαριάννα Κορομηλά, ο Nότης Μαυρουδής, η Ελένη Βιτάλη, ο Νίκος Διονυσόπουλος, ο Λάμπρος Λιάβας, η Μάρω Βαμβουνάκη, ο Μάριος Μπέγζος, ο Πέτρος Βασιλειάδης, ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, ο Δημήτρης Μόσχος, ο Γεώργιος Κόρδης,ο Άγγελος Καλογερόπουλος, ο Φάνης Σουλακέλης κ.α. ενώ για την Βυζαντινή Μουσική επιλέχθηκαν οι: Λυκούργος Αγγελόπουλος, Γρηγόρης Στάθης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, Σταμάτης Κίσσας κ.α.
Το νέο πρόγραμμα του σταθμού στους 89,5 εκπέμπει από τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 με κύριους θεματικούς άξονες : Ενημερωτικές Εκπομπές, Ειδήσεις, Γνωριμία με την Ορθόδοξη Πίστη, Ανθρώπινες Σχέσεις, Εκκλησία και Κόσμος, Η Μουσική των Αγγέλων - Βυζαντινή Μουσική , Ιστορία και Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Περιβάλλον και Πολιτισμός.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στην Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ανήκει και η Βοιωτή κα Κατερίνα Γκουλή (φωτογραφία)
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://www.ecclesia.gr/. Πληροφορίες: 2107298222.

Δείτε αποσπάσματα από τον σημερινό χαιρετισμό του Μακαριοτάτου κκ. Ιερωνύμου και ακούστε τα μυνήματα που έστειλε!










Δεν υπάρχουν σχόλια: