Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η EDPR εγκαινιάζει το πρώτο της αιολικό πάρκο στην Ελλάδα, με εγκατεστημένη ισχύ 45MW στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στη Μαλεσίνα


 Σήμερα, η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εγκαινιάζει το πρώτο της έργο στην Ελλάδα, ένα αιολικό πάρκο με εγκατεστημένη ισχύ 45MW στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στη Μαλεσίνα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το έργο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 48.000 τόνων εκπομπών CO2 ετησίως. Παράλληλα, η ενέργεια που θα παράγεται μέσω του αιολικού πάρκου θα μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερα από 28.000 νοικοκυριά.  

 


Η λειτουργία αυτού του αιολικού πάρκου από την EDPR αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας προς την τοπική οικονομία και ζωή, μέσω της δημιουργίας νέων, μακροχρόνιων θέσεων εργασίας. Όπως με κάθε της έργο, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει ενέργειες καθόλη τη διάρκεια ζωής του αιολικού πάρκου και δραστηριότητες που στοχεύουν στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας, ο Miguel Stilwell dAndradeΔιευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables, δήλωσε«Το Αιολικό Πάρκο Λιβάδι είναι ένα σημαντικό έργο για την εταιρεία μας, καθώς αποτελεί το πρώτο έργο που τίθεται σε λειτουργία στη χώρα. Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα μία σημαντική αγορά για εμάς, λόγω της δέσμευσής της για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες που θα ενδυναμώσουν την ηγετική θέση που κατέχουμε στον κλάδο της ανανεώσιμης ενέργειας, διαδραματίζοντας παράλληλα ενεργό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.»

 

Η EDPR Greece, στοχεύει να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της έως το 2025, φτάνοντας περίπου τα 500MW εγκατεστημένης ισχύος, ενώ σχεδιάζει να υλοποιήσει και επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα €500 εκατομμύρια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κόστη ανάπτυξης των έργων.

 

Ο Damian Rodriguez PradoΓενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδοςπρόσθεσε«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα εγκαίνια του πρώτου αιολικού μας πάρκου στη χώρα. Χρειάστηκε να διανύσουμε μια μακρά διαδρομή για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και είμαι ευγνώμων για την ομάδα μας, που με την τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της έδωσε πνοή σε αυτό το έργο, τους συνεργάτες μας για τη βοήθειά τους σε όλη την πορεία μας και, βεβαίως, την τοπική κοινότητα που υποστήριξε το Αιολικό Πάρκο Λιβάδι από την αρχή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: