Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Ήξεις αφήξεις» του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή του κοινωνικού μερίσματος. Η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αμφίσημες δηλώσεις».

 


Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση που συνυπογράφουν και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά να ενημερωθούν υπεύθυνα οι πολίτες-δικαιούχοι σχετικά με τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για το τρέχον έτος. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, μετά την κατάθεση από το Υπουργείο Οικονομικών, των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, που αφορούν στην περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα να χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες. 

Υπογραμμίζεται, επίσης ότι, σε δηλώσεις τους, στελέχη του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας και το δημοσιονομικό έλλειμμα που δημιουργήθηκε, δεν επιτρέπει την οριζόντια παραχώρηση του κοινωνικού μερίσματος, αλλά υπάρχει η προοπτική της χορήγησής του μόνο σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι υγειονομικοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Από την άλλη, ο Υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, επεσήμανε ότι η  χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2021 θα εξαρτηθεί από την πορεία των οικονομικών μεγεθών, ενώ, την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση εκτιμά ότι το μέγεθος της ανάπτυξης θα διαμορφωθεί  περίπου στο 7%.

Τέλος, τονίζεται ότι την περασμένη χρονιά, το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε εξαιρετικά περιορισμένο βαθμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, τόσο στον αριθμό των δικαιούχων όσο και στο τελικό ποσό.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για το τρέχον έτος, ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα οι πολίτες-δικαιούχοι. Τέλος, ερωτάται για ρητή απάντηση της Κυβέρνησης, εάν δεσμεύεται ότι η χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί προτεραιότητα της και ότι θα εξαντλήσει κάθε οικονομική δυνατότητα, προτού προβεί στην τελική απόφαση.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: