Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Μπαγινέτας: Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027

 


Με αφορμή την ψήφιση και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των τριών κανονισμών της νέας ΚΑΠ 2023-2027, σε συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας του Συμβουλίου Υπουργών του Ιουνίου, ο ΓΓ Κώστας Μπαγινέτας δήλωσε:

Χαιρετίζουμε την ψήφιση των κανονισμών και από το τρίτο θεσμικό όργανο της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο, με το οποίο ολοκληρώνεται η βασική νομοθεσία που αφορά στη μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ 2023-2027.

Αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη δευτερογενή σχετική νομοθεσία την οποία θα λάβουμε υπόψη για την ολοκλήρωση του Στρατηγικού μας Σχεδίου το οποίο και θα καταθέσουμε προς έγκριση έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα σε όλη την χώρα. Τη Δευτέρα έγινε η 11η Συνδιάσκεψη στη Ρόδο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Παρασκευή θα γίνει η 12η στα Γιάννενα για την Περιφέρεια Ηπείρου και ολοκληρώνουμε τις συνδιασκέψεις με την 13η που θα γίνει στη Λαμία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το κείμενο του Στρατηγικού μας Σχεδίου θα είναι σε εθνική διαβούλευση ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του.

Το ΥπΑΑΤ θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, να διαβουλεύεται με όλους τους ενδιαφερομένους και να συγκεντρώνει απόψεις και παρατηρήσεις. Για τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα όπως οι ορισμοί, τα οικολογικά σχήματα και τα καθεστώτα των συνδεμένων ενισχύσεων, τα οποία και αποτελούν πρόταση του Συμβούλου για το Στρατηγικό Σχέδιο, αναμένουμε επιπλέον προτάσεις και παρατηρήσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους τους.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων, έτσι ώστε στη συνέχεια λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις που θα κατατεθούν να καταλήξουμε δημοκρατικά και συλλογικά στο τελικό μας σχέδιο που θα υποβληθεί για έγκριση στην ΕΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: