Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Γενική Συνέλευση του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη ώρα 18.30 στο καφέ «Στροφόμετρο»

 


Οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους της καραντίνας, επιδείνωσε τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες.  Συνθήκες όπως η ανεργία, η οικονομική αβεβαιότητα, η κοινωνική απομόνωση, η μοναξιά, διευκόλυναν ακόμα περισσότερο τη στροφή προς τις ουσίες με σκοπό τη φυγή από τις συνέπειες που δημιουργούν, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία που περισυλλέχτηκαν σχετικά με τις περιόδους της καραντίνας. Η χρήση ναρκωτικών παρουσίασε αύξηση κατά τη διάρκεια των lockdown  σχεδόν σε όλες τις χώρες σε Ε.Ε. και Βόρεια Αμερική, ως  απάντηση στις ψυχολογικές και κοινωνικές τους επιπτώσεις. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση καθώς αυξήθηκε η χρήση κοκαϊνης κι εξαπλασιάστηκε η χρήση αμφεταμινών. Σε τέτοιες συνθήκες, οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης κι ενίσχυσης της πρόληψης και της θεραπείας αλλά διαφήμισαν τη νομιμοποίηση της κάνναβης ως μέσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Συμβάλλοντας στην ανάγκη να κρατηθούν ζωντανά τα θετικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις εξαρτήσεις, το ΕΣΥΝ Βοιωτίας θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα –δια ζώσης πια και τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα- διάφορες δραστηριότητες ενημέρωσης και πρόληψης με στόχο την ενίσχυση της αποτροπής από τη χρήση.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΕΣΥΝ Βοιωτίας να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν την δράση του συμμετέχοντας αρχικά στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη ώρα 18.30 στο καφέ «Στροφόμετρο», να συμβάλλουν με τις ιδέες τους στην οργάνωση και υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων όπως επίσης και στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.                                             

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: