Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Εκκίνηση Χειμερινού Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2021 από τη Λιβαδειά - Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή της Κρύας

 


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» (ΦΙΛ.ΠΑ) και την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (ΑΛΦΑΛ) διοργανώνουν την εκκίνηση του Χειμερινού Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2021, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή της Κρύας και ώρα 11:00.

Ο αγώνας είναι διάρκειας δύο ημερών και οι οδηγοί  ξεκινώντας από τη Λιβαδειά μέσω Καλλίδρομου θα περάσουν από τα Καμένα Βουρλα, Άμφισσα, Γαλαξίδι και θα καταλήξουν στους Δελφούς.  Την επόμενη ημέρα μέσω της διαδρομής Πέντε Όρια, Βουνοχώρι, Δελφοί θα καταλήξουν στην Αθήνα όπου θα γίνουν οι απονομές των βραβείων.

Η ΦΙΛΠΑ ιδρύθηκε το 1972 στην Αθήνα και σήμερα αριθμεί πάνω από χίλια εξακόσια μέλη από όλη την Ελλάδα, τα οποία κατέχουν μεγάλο αριθμό συλλεκτικών, ιστορικών αυτοκινήτων (αντίκες) από 30 έως 100 ετών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens) και Επίσημος Εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σημείωσε ότι η επιλογή της πόλης της Λιβαδειάς, ως αφετηρία του Χειμερινού Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2021 αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, καθώς ο αγώνας αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και ευκαιρία τουριστικής προβολής της πόλης μας και επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες μας να δουν από κοντά συλλεκτικά αυτοκίνητα και να γνωρίσουν την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Τέλος, εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!!!   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: