Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Στ. Μπένος: Τα έργα - φωτοδότες για την Βόρεια Εύβοια


 Το χρονοδιάγραμμα της ανασυγκρότησης της Εύβοιας παρουσίασε από το βήμα του Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),ο επικεφαλής της Eπιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας, Σταύρος Μπένος. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπένο όλες οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το Μάρτιο, θα υπάρξει «δυναμική», όπως είπε δημόσια διαβούλευση και την ‘Ανοιξη θα έχουμε το ξεκίνημα σημαντικών έργων, τους «Φωτοδότες της ‘Ανοιξης», όπως τους χαρακτήρισε.

Ο κ. Μπένος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας χωρίς ένα σύγχρονο οδικό άξονα και ανέφερε επιγραμματικά κάποια από τα έργα «Φωτοδότες» που θα γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές . Όπως η δημιουργία μουσείου Ρυτίνης στους Κουρκουλούς, τουριστικό καταφύγιο στις Ροβιές, τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο στο Πευκί, σημαντική επένδυση για τον ιαματικό τουρισμό – ευεξία στην Αιδηψό, φύτευση πυρίμαχων δένδρων στις Γούβες κ.α .

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, που μίλησε επίσης σήμερα στο συνέδριο ανάφερε ότι παρά τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες, το 2022 «θα ξεπεραστεί κατά ένα αξιόλογο βαθμό» η οικονομική στήριξη των Περιφερειών. Επίσης κάλεσε τις Περιφέρειες να στηρίξουν τις επενδύσεις που θα δρομολογηθούν με το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την αποτελεσματική προσαρμογή στην κλιματική κρίση αλλά και τη θωράκιση έναντι των φυσικών καταστροφών, ζητώντας για την υλοποίηση του άμεση βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Επίσης παρουσίασε το Master plan για την αντιμετώπιση πλημμυρικού κινδύνου και επιπτώσεων των πυρκαγιών στην Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, το κόστος προετοιμασίας και υλοποίησης των άμεσα αναγκαίων παρεμβάσεων φτάνει τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: