Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συμβολική δράση της Νέας Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

 


Με μήνυμα «Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και τη σιωπή - Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία», μέλη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε μία συμβολική δράση απελευθερώνοντας φωτεινά φαναράκια στον ορίζοντα 14 πόλεων: στο Αγρίνιο, την Αθήνα, την Άρτα, τα Βασιλικά Δήμου Θέρμης, τα Γρεβενά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, την Ορεστιάδα, τη Ρόδο.



Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας με τη συνεργασία των μελών των τοπικών ΔΕΕΠ του Κόμματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου συμμετέχοντας στη δράση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο σημείωσε: «Η έμφυλη κακοποίηση δεν σχετίζεται με ιδεολογίες και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η βία, λεκτική και σωματική δεν είναι ανεκτή σε καμία περίπτωση. Και η απάντηση σε αυτήν δίνεται με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της κυβερνητικής ευθύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ενδυναμώνουν τις γυναίκες ώστε να μιλήσουν χωρίς φόβο αλλά και να βρουν ασφάλεια και προστασία από το κράτος. Χάρη σε αυτές, σήμερα η ελληνική πολιτεία διαθέτει ένα ισχυρό πλέγμα δομών και υπηρεσιών για την υποδοχή και φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και οι προσπάθειες να μπει τέλος σε κάθε μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας συνεχίζονται».

Η επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου δήλωσε: «Τα δυόμιση χρόνια κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας ενισχύθηκε το κίνημα Metoo στη χώρα μας και άνοιξε ο δρόμος ώστε πολλές γυναίκες να καταγγείλουν την κακοποίηση τους. Επίσης, συστάθηκε για πρώτη φορά Υφυπουργείο αρμόδιο για θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας. Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, οι 19 ξενώνες φιλοξενίας, η 24ωρη δωρεάν Γραμμή SOS 15900 αλλά και τα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας στελεχωμένα πλέον με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να στηριχθεί κάθε γυναίκα ώστε να ξεφύγει από τον κύκλο της κακοποίησης».

 




Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Βοιωτίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ανδρέας Κουτσούμπας, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας Νίκος Λύγγος, η Χριστίνα Αγγέλου Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», η Δωροθέα Μπλούτη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»  και μέλη της ΔΕΕΠ και ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας.  

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Μουσείου της Θήβας παραβρέθηκαν η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου, η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εύα Τζουβελέκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας Νίκος Λύγγος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Γιώργος Μανόπουλος και μέλη της ΔΕΕΠ και ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας.  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: