Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1.744.160€ για σχολική στέγη ΑμεΑ στην Π.Ε. Εύβοιας και για δίκτυο ύδρευσης στην Π.Ε. Βοιωτίας

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1.744.160 €  για τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας της Π.Ε. Εύβοιας και για την υλοποίηση έργου ύδρευσης και ανάπλασης στην Αντίκυρα της Π.Ε. Βοιωτίας.


Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, τροποποιήθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021, μετά από σχετική πρόταση την οποία κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν τα έργα:

Ø  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ (ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΩΝ) & ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (W.C) ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.344.160€.

Ø  «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ», προϋπολογισμού 400.000€.

Μετά την ένταξη των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε δύο πολύ σημαντικά έργα για την Εύβοια και τη Βοιωτία. Το πόσιμο νερό και η σχολική στέγη για ΑμεΑ είναι δύο από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες, που δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

»Ευχαριστώ το Υπουργείο Ανάπτυξης που -σε δύσκολους δημοσιονομικά καιρούς- αποφάσισε την ένταξη των δύο αυτών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους Χαλκιδέων και Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας, που υπέβαλαν τις προτάσεις, τις οποίες ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, προχωρούμε στα επόμενα βήματα για ταχεία και άρτια υλοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: