Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

«Απογραφόμαστε στην Βοιωτία-Δίνουμε δύναμη στον τόπο, που αγαπάμε!»

 


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Μάλιστα εφέτος, θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr

Επισημαίνεται, ότι τα στοιχεία, που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Από τα αποτελέσματα αυτή της Απογραφής, εξαρτώνται πολλά για την Βοιωτία μας, τα επόμενα δέκα χρόνια.

Από αυτή, εξαρτάται, αφενός η δυνατότητα ισχυρής συμμετοχής της Βοιωτίας, στον σχεδιασμό και στην διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών της κεντρικής διοίκησης και  αφετέρου η ισχυροποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών της, καθώς από τον αριθμό του πληθυσμού της θα εξαρτηθεί η πρόσβαση σε πόρους και σε επιχειρησιακά και λοιπά προγράμματα.

Επίσης, η απογραφή θα είναι καθοριστική και για την κατανομή των βουλευτικών εδρών στις επόμενες εκλογές. Σημειώνουμε, ότι, λόγω της μείωσης του πληθυσμού της Βοιωτίας, που καταγράφηκε στην προηγούμενη απογραφή, η Βοιωτία απώλεσε την δυνατότητα να εκπροσωπείται από τέσσερις βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και εκπροσωπείται πιά, από μόλις τρεις.

Για αυτό, καλούμε όλες και όλους, που αγαπούν την Βοιωτία, να συμμετέχουν στην διαδικασία της απογραφής, ώστε να στηριχθεί η Βοιωτία και οι άνθρωποι της.. 

.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Παναγιώτης Αγνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: