Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Πέμπτη 25/11/21 και ώρα 17:30 στην Πλατεία Κεραμοπούλου-Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών & 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

 

Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, 
Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΝΔ


🟧 Για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έχουμε οργανώσει δράση σε 14 πόλεις της Ελλάδας.
🟧 Πορτοκαλί χάρτινα βιοδιασπώμενα φαναράκια θα αφεθούν στον ορίζοντα με τη δύναμη ενσωματωμένης φλόγας κεριού, πογευματινή ώρα της 25ης Νοεμβρίου. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης της ημέρας και η απελευθέρωσή τους αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Ημέρα αφιερωμένη στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δραστηριοποιείται και πάλι ώστε να εκπέμψει το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Σε 14 πόλεις της Ελλάδας, απογευματινή ώρα της 25ης Νοεμβρίου 2021, θα αφεθούν στον ορίζοντα με τη δύναμη της φλόγας πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η απελευθέρωση των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.
Δύο από τις πόλεις που θα υλοποιηθεί η δράση είναι οι πόλεις της Λιβαδειάς & της Θήβας.
Η ΔΕΕΠ Βοιωτίας σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ Λιβαδειάς & Θήβας σας προσκαλούν την Πέμπτη 25/11/21 και ώρα 17:30 στην Πλατεία Κεραμοπούλου-Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών & 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, να αφήσουμε στον ορίζοντα τα πορτοκαλί φαναράκια συμπαράστασης και όλοι μαζί να σπάσουμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών.
Φωτίζουμε το παρόν και το μέλλον κάθε γυναίκας και κάθε κοριτσιού.
Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και την απειλή.
Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία.
Είναι ευθύνη όλων μας!
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας
Νίκος Λύγγος
Μέλος ΔΕΕΠ, Τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής-Ισότητας των Φύλων
& Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Έλενα Γεωργίου

Στην εκδήλωση θα εφαρμοστούν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: