Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση ECO LIFE SCANDINAVIA 2021

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για άλλη μια φορά συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή έκθεση «ECO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR 2021» βιολογικών τροφίμων και ποτών που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας από 17 έως 18 Νοεμβρίου 2021.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) συνεχίζοντας την προσπάθεια για εξωστρέφεια και δικτύωση των επιχειρήσεων της περιοχής στις διεθνείς αγορές, και ειδικά σε αυτές της Σκανδιναβίας, συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο στο οποίο φιλοξένησε οχτώ (8) επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας είχαν την δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να δηλώσουν με την παρουσία τους παρόντες στον Διεθνή χάρτη των επιχειρήσεων που παράγουν αυτού του είδους τα προϊόντα καθώς και να διαπιστώσουν τις τάσεις της αγοράς σε διεθνές επίπεδο ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο στην οποία γίνεται προσπάθεια επανεκκίνησης όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις συνέπειες της πανδημίας. Άξιο ξεχωριστής αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας που συμμετείχαν στην Eco Life Scandinavia 2021 πραγματοποίησαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες παρότι η Έκθεση ήταν (B2B) μορφής δηλαδή επιχείρηση προς επιχείρηση. Αποδεικνύεται δηλαδή έμπρακτα ότι εμπορικές συμφωνίες επιτυγχάνονται με την εξωστρέφεια και την συστηματική παρουσία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα των εκθέσεων.

Την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέλαβαν ο υπεύθυνος έργου του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) κος Χαράλαμπος Κασαράς και η σύμβουλος του Κέντρου κα Μάρω Ρόδη. Ξεχωριστή τιμή για το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους εκθέτες του αποτέλεσε η κοινή παρουσία του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Σουηδία κου Παύλου Ολζιέρσκυ, του επίτιμου Γενικού Προξένου του Μάλμε κου Σωτήριου Δίκου και του εκ Ραχών Φθιώτιδας επιχειρηματία του Μάλμε κου Δημητρίου Παπαποστόλου, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με όλους τους εκθέτες της Περιφέρειας μας προσφέροντας τους παράλληλα την υποστήριξή τους στην όποια προσπάθεια επιχειρήσουν επί Σουηδικού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: