Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τροπολογία Λιβανού: Παρατείνεται έως 31.12.2021 η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών - Παράταση της βραχείας διαμονής τους για επιπλέον 90 ημέρες


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, μετά από συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη,  και με στόχο τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε εργατικά χέρια, κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει:

 Παράταση της ισχύος της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάρτιο 2021 κατά παρέκκλιση της σχετικής πρόβλεψης του Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία διευκολύνθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία μετάκλησης και λειτούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την μετάκληση των εργατών γης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δεδομένου ότι η προθεσμία αυτή έληξε στις 30.09.2021. 

Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες. 

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και το ΥΠΑΑΤ έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, καταβάλλοντας καθημερινά αγώνα και στηρίζοντάς τους σε κάθε ανάγκη που προκύπτει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: