Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Φ. Σπανός: Σας προσκαλώ να συμμετέχετε - να συμμετέχουμε - στην απογραφή πληθυσμού που ήδη ξεκίνησε. Είναι μια διαδικασία εύκολη, γρήγορη, ανώνυμη και …φυσικά δωρεάν



Για την Απογραφή 2021 θέλω να μιλήσω σε κάθε Στερεοελλαδίτη, σε κάθε Στερεοελλαδίτισσα.

Σας προσκαλώ να συμμετέχετε - να συμμετέχουμε - στην απογραφή πληθυσμού που ήδη ξεκίνησε. Είναι μια διαδικασία εύκολη, γρήγορη, ανώνυμη και …φυσικά δωρεάν. 🙂
Απογραφόμαστε, είτε μέσα από τον υπολογιστή μας, στο gov.gr, είτε ανοίγοντας και μιλώντας στους ανθρώπους της απογραφής που θα μας επισκεφτούν. Αυτά τα λίγα λεπτά που θα απασχοληθούμε, προσφέρουν πολλά στον τόπο μας.
Τα πρακτικά οφέλη είναι σημαντικά και προφανή. Ο πληθυσμός μας είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια με τα οποία αποφασίζονται όλες σχεδόν οι παροχές, οι υπηρεσίες και οι πόροι που λαμβάνουμε από το κεντρικό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υγεία, Παιδεία, δρόμοι, ΕΣΠΑ, εθνικοί πόροι, τα πάντα έχουν ως κριτήριο ΚΑΙ τον πληθυσμό μας.
Όμως υπάρχει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Φέτος γιορτάσαμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ο πληθυσμός της πατρίδας μας εκείνη την περίοδο υπολογίζεται σε 938.765 ανθρώπους. Πριν 10 χρόνια μετρηθήκαμε 10.816.216 στην Ελλάδα και 547.390 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Είναι η στιγμή να μετρηθούμε ξανά. Να δείξουμε το πραγματικό «μπόι» του τόπου μας! Στον Δήμο μας, στη Στερεά Ελλάδα, στην πατρίδα μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: