Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Θ&Λ: Η εκκλησία δεν έχει προσωπικό να εφαρμόσει τα μέτρα

 

Σοβαρές επιφυλάξεις για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά τις πανδημίας στους ναούς εξέφρασε ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά στο κήρυγμά του αμέσως μετά την θεία λειτουργία.

Από αύριο Δευτέρα παύει να ισχύει η σύσταση της Ιεράς Συνόδου και η κυβέρνηση με ΦΕΚ επιτρέπει μόνο με ράπιντ τεστ στους ανεμβολίαστους την είσοδο στις εκκλησίες.

Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν τηρούνται τα μέτρα, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους εκπροσώπους των ναών.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος για να δώσει οδηγίες στους κατά τόπους ναούς.

Σήμερα ο μητροπολίτης Γεώργιος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την απόφαση της πολιτείας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση.

«Η εκκλησία δεν έχει προσωπικό για να εφαρμόσει αυτά τα αυστηρά μέτρα. Να μην γίνουν οι ναοί χώροι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και εντάσεων» είπε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε «Φανταστείτε σε μια κηδεία μέσα να περιμένουν να διαβάσουν τον νεκρό και στην πόρτα να τσακώνονται ο επίτροπος με τους συγγενείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: