Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

«Αντιγόνη. Το θέατρο μέσα από τις πόλεις των ηρώων του» - Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

 


Ποια είναι η Αντιγόνη, η ηρωίδα της τραγωδίας του Σοφοκλή; Γιατί η μοίρα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θήβας; Το παιδικό βιβλίο του Θεόδωρου Παπαποστόλου, που παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ), προσφέρει, μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και πολύτιμες πληροφορίες για το αρχαίο δράμα.

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να γνωρίσουν την αρχαία τραγωδία από κοντά, ένα βιβλίο που μέσα από την αφήγηση και την προσεγμένη εικονογράφηση αφηγείται όχι μόνο τον μύθο της Αντιγόνης, αλλά και την ιστορία της αρχαίας Θήβας.

Η παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος» θα γίνει το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας(αίθουσα Αρμονία). Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταμάτης Καλαμιώτης, πρόεδρος του ΔΟΘ, ο Κίμων Μαρκάτος, διδάκτωρ Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και μεταδιδακτορικός ερευνητής Κοινωνιολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και η Μαρία-Γεωργία Νομικού, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κατά την προσέλευση ισχύουν όλα τα ισχύοντα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού. Είσοδος με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: