Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Θηβαίων: Υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας στον Ελεώνα

 


Ο Δήμος Θηβαίων αλλάζει εικόνα, χάρη στα νέα έργα που υπογράφονται κι εκείνα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση με την εταιρεία «ALMO Τεχνική Ενεργειακή Κατασκευαστική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» για την ανάπλαση της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελεώνα, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 84.830,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, στο πλαίσιο της υποδράσης 19.2.4.3 του Μέτρου 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER».

Κατά την ανάπλαση, η πλατεία του Ελεώνα θα στρωθεί με κυβόλιθους, θα δημιουργηθούν παρτέρια πρασίνου τα οποία θα εμπλουτισθούν με νέα δένδρα και φυτά, θα αντικατασταθεί το παλαιό σύστημα φωτισμού, ενώ θα τοποθετηθεί και αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι η πλατεία θα είναι πλήρως προσβάσιμη από άτομα ΑμΕΑ μέσω της κατάλληλης διαμόρφωσης των περιμετρικών κρασπέδων της πλατείας.

«Με τέτοιου είδους έργα επιδιώκουμε την αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας και τη βελτίωση της καθημερινότητα των δημοτών μας. Θέλουμε να παραδώσουμε στους κατοίκους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και πρασίνου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: